Roxette la Cluj-Napoca: Duo suedez pentru 25.000 de oameni

de Radu Costache

Roxette la Cluj-Napoca: Duo suedez pentru 25.000 de oameni


Duo-ul suedez Roxette a facut un show de zile mari la Cluj Arena din Cluj Napoca, unde se pare ca au fost prezenti 25.000 de oameni. Acest concert a adunat mai mult public ca cel de anul trecut, de la Bucuresti, unde au fost in jur de 15.000 de oameni.

Desi mai erau doar 30 de minute pana la primul recital, nici sectorul Golden Circle, nici tribunele nu erau prea pline. Prima trupa din deschidere a fost Les Elephants Bizarres, care au urcat pe scena la 19:15. Au pastrat o stare de bine de la "Hello (Says the Devil)" pana la "The Adventure", ultima piesa.

La 20 fix, Grimus au intrat pe scena de pe Arena. Sunau foarte bine live! Ceea ce mi-a displacut a fost gafa solistului Bogdan Mezofi:"M-am murdarit pentru voi, am transpirat pentru voi!" Revenind, Grimus au iesit de pe scena cu 10 minute inainte de ora 21. Au urmat pregatirile pentru Roxette, adica despachetarea echipamentului si pregatirea scenei.

Dupa fiecare melodie redata, pentru a-i face pe oameni sa se delcteze cu ceva intre recitaluri, publicul scanda exact ca anul trecut:"Ro-xette! Ro-xette!" La 21:15 chitaristul Cristoffer Lundquist si-a facut aparitia, urmat de Per si Marie. Cum au venit ei, stadionul s-a umplut de energie si tribunele pareau neincapatoare.

Oamenii au aratat ce au putut prima data la melodia "Spending My Time". Trupa a lasat publicul sa cante prima data refrenul, si s-a vazut ca il stiu. La inceputul cantecului "It Must Have Been Love", Per Gessle declara ca "aceasta piesa a facut 25 de ani si este cea care ne-a adus dintr-o Suedie rece intr-un Hollywood fierbinte." Roxette au cantat si alte balade, ca "Perfect Day", "Fading like a Flower" sau "Things Will Never Be the Same".

Printre cantecele lente, trupa a electrizat atmosfera cu melodii energice, ca melodia anului trecut, "She''s Got Nothing on". Primul "soc" a fost totusi celebrul "Yeah, yeah, yeah!" al lui Marie din "Dressed for Success". Publicul a cantat, a aplaudat si a sarit pe aceste cantece, la fel ca pe "7Twenty7", "Stars" sau "How Do You Do".

Duo-ul suedez a incheiat cu trei piese consacrate:"Listen to Your Heart", "The Look" si "Church of Your Heart". Din cate am auzit, show-ul de la Cluj a fost cel mai mare de anul asta, si va fi greu de invins de celelalte, la cei peste 25.000 de spectatori ai nostri >:)! Si Per, si Marie au spus ca le-a placut la noi si ca vor reveni oricand. Cam in 2014 ii mai asteptam, iar pana atunci, poate avem parte de un Bon Jovi vara viitoare.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: