Stonebox si RPS in Elephant: Gig intim

de Chaos Lore

Stonebox si RPS in Elephant: Gig intim


Concertul care a avut loc aseara (18 octombrie) in Elephant a avut un aer tare intim, senzatie data atat de spatiul mic, cat si de numarul de oameni prietenosi de pe acolo.

Rock Paper Scissors au urcat pe scena pe la ora 22:00 si au cantat cam 45 de minute. Elephant era aproape plin. Au cantat toti cu ochelari de soare, mai putin la bis, cand s-au debarasat de accesoriu.

Alex, solistul, s-a tinut de glume si a incercat o atitudine detasata, dar se vedeau si emotiile pe undeva, gatuite intr-un colt. Totusi, a coborat printre cei din public, a sarit, a dansat, a cerut cu timiditate vodca (dupa care s-a intors la apa plata), a incercat sa 'o danseze' simpatic pe o tipa din fata. Chitaristii au cantat cu pasiune, tobosarul a stat un pic cam ascuns, dar per total a sunat bine, un gen greu de definit, dar cu niste acorduri captivante.

Pana acum erau patru (voce, tobe si doua chitare), mai nou si-au tras basist: Petru a venit cu chef de cantat, a dat din plete si nu a parut sa aiba emotii.

Publicul a cerut si un bis specific: "World In My Eyes", una din piesele care mi-au placut. Solistul a explicat si de ce intentionau sa incheie fara un bis. Citez cu aproximatie: "Noi, nu stiu cum am ajuns la concluzia asta, credem ca nu e chiar cool sa faci bis". De ce?!...

Ziceam 'gig intim' pentru ca toate lumea cunostea pe toata lumea aproape. Foarte cozy :)

Dupa vreo 10 minute au urcat si Stonebox pe scena si, in mod ciudat pentru o trupa care e cap de afis, locatia se golise aproape. Sa fi fost ora de vina? Nu imi explic ce s-a intamplat. Ei au cantat bine: executie buna, au sunat armonios, catchy... Stiu sa cante, insa vocea aceea Eddie Vedder-like care a sunat foarte bine nu m-a ajutat totusi sa retin vreo piesa. Imi pare rau sa spun ca toate mi-au sunat aproape la fel. Sau poate doar mi s-a parut. In schimb am vazut aceeasi pasiune la lead guitar ca si la RPS - oameni care canta cu ochii inchisi - mi-a placut asta.

Cei care au ramas in pub pareau sa fie cunoscuti dintre ai lor, pentru ca erau foarte familiari si stiau numele pieselor.

Tipii au cate un pic din toate: atitudine, skill, vointa. Nu vreau sa cred ca sunt o trupa care se limiteaza la tiparul idolilor pe care-i au in materie de muzica. Revin cu detalii (de bine sper) dupa urmatorul lor concert la care voi fi prezenta.

Pana atunci, bafta celor doua trupe!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: