Summer Well 2011 ziua 1: relaxare si Mystery Jets

de Chaos Lore

Summer Well 2011 ziua 1: relaxare si Mystery Jets


Summer Well a venit prea devreme anul acesta, zic eu. Desi stiam cand e, mi s-a parut ca a venit prea rapid. Pe scurt, cinci trupe invitate pe zi, mancare si bauturi bune din belsug, soare si verdeata la fel. Relaxarea s-a facut pe... iarba.

Pe 13 august pe lista au fost Chew Lips, Graffiti6, Mystery Jets, Noisettes si Plan B. Deja se poate intui ce tip de oameni erau acolo: majoritar genul de public pe care il vezi in Control. Dar si alte tipuri de oameni. Ce vreau sa subliniez este ca, spre deosebire de alte festivaluri de la noi, aici doar cateva pahare aruncate pe jos, nicio imbranceala, niciun jandarm in actiune. Destul de elegant si civilizat, intr-o atmosfera la fel de placuta ca si la festivalurile unde se intampla altfel.

Interesul meu a mers catre Mystery Jets, o trupa pe care o ascult de mai mult timp, foarte tare trupa. Din pacate, din cauza organizarii (DE C***AT) a transportului gratuit, am intarziat suficient cat sa nu mai prind. Multumesc celor care au facut organizarea transportului pe rutele sponzoritate de Orange. Cica "trasnport din ora in ora, dus-intors, de la Delfinului si Universitatii". No sh*t, Sherlock! Evident ca veneau din 3 in 3 ore in statia lor, pentru ca... era doar un singur autobuz care sa faca asta. Asa ca... am ajuns pe la 8. Dar oamenii de pe acolo si-au dat cu parerea pentru mine. Avem opinii de tipul cunoscatorului "ma asteptam sa bage, man, dar cam slabut", de tipul semi-cunoscatorului "stiam doar vreo doua piese, au cantat ok" si de tipul primului contact "nu stiam de ei, dar o sa ii ascult, sunt misto". Eu votam oricum pentru!



Noisettes nu ma impresioneaza in mod deosebit. Adica sunt faini live, e atmosfera pe scena, e culoare pe scena, oameni animati... Dar muzica nu mi se pare wow. E draguta, da, dar cam atat. Mi-a placut in schimb, bila alba, pentru felul in care si-au organizat setlistul, alegand sa puna disparat hiturile pe parcurs si sa incheie cu cea mai iubita, "Go Baby". Solista foarte degajata, chitaristul in his dancing shoes... frumos.



Am inteles ideea de "festival ca la britanici", dar Plan B nu prea se incadra in peisaj. Tipul are talent, nu zic nu. A bagat niste beatbox Faith SFX in deschidere de am ramas paf. Cand a inceput sa faca cum suna aia din Transformers, am zis ok. Dar cand a inceptut sa ne indemne sa cantam cu el instrumentalul nu stiu carei piese dance pe care el o crea vocal... am zis "atat". Apreciez colaborarile Plan B cu Chase & Status, dar cam atat. "Pentru ce trupa ai venit la Summer Well? Pentru... Interpol" a fost raspunsul predominant, deci nu cred ca i-a pasat cuiva cu adevarat de ziua de sambata... zic si eu.

Nu am avut timp pentru expeditii in teren, dar am observat wind tunnel-ul, "the ball room" unde era "Be Your Own Souvenir", iar aste pentru ca imi erau in drum, de la intrare spre scena.

Cum venirea a fost f****d up... si plecarea trebuia sa fie tot la fel. Am asteptat peste o ora sa vina un autobuz sponsorizat de orange sa ne ia acasa pe noi, cei care luasem de la Pantelimon sau Universitatii curse gratuite pentru ca asa se nimerise. Cei care aveau biletele (obligatoriu dus-intors) au urcat in cele cu taxa fara probleme. Noi nu aveam voie sa cumparam pe loc acolo. Penibil. Noroc cu un tip singur care a oprit in statie si a intrebat cine vrea sa ii ocupe cele trei locuri ramase in masina. Awesome! Si-asa am ajuns si acasa.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: