The Cranberries la Bucuresti: extaz argintiu, auriu si rosu (cronica)

de Chaos Lore

The Cranberries la Bucuresti: extaz argintiu, auriu si rosu (cronica)


Trupa “The Cranberries” ne-a oferit aseara la Romexpo un concert mult asteptat, fiind sustinuta de aproximativ 6.000 de fani care au aplaudat, au dansat si au cantat impreuna cu solista Dolores O’Riordan refrenele celor mai cunoscute piese.

Ramasa in memoria publicului anilor ’90 datorita videoclipului piesei “Zombie”, trupa a adus fanii aproape de extaz cand a cantat aceasta melodie, care a incheiat seria primelor 18 piese ale concertului.

Concertul a cuprins piese cu care “The Cranberries” au castigat inima publicului de-a lungul timpului: “Just My Imagination”, “When You’re Gone”, “Linger”, “Free to Decide” (interpretata de Dolores la chitara acustica, dupa ce a primit in dar un buchet de trandafiri rosii, aluzie la numele ultimului album al trupei – “Roses”), “Salvation”. Piesa “Sunday” a fost interpretata live pentru prima oara dupa 12 ani. In lista pieselor au fost introduse si cateva de pe albumul “Roses”: “Losing My Mind”, “Tomorrow”, “Show Me”, “Conduct” si “Schizophrenic Playboys”, dar si doua piese de pe albumele solo ale lui Dolores, “Ordinary Day” si “The Journey”.

Dupa a treisprezecea melodie solista a fost nevoita sa intrerupa piesa Fire & Soul (de pe albumul “Roses”) deoarece unul din membrii formatiei incepuse sa cante altceva. Incidentul a fost depasit usor cu ajutorul umorului solistei si al publicului.

Dupa “Zombie” si dupa 5 minute de chemari din partea publicului, trupa a revenit si a mai interpretat trei piese, incheind concertul cu “Dreams”.

In timpul concertului Dolores O’Riordan si-a schimbat tinuta de doua ori. A inceput concertul intr-o rochie argintie care ii dadea un aer adolescentin, dupa pauza a revenit intr-o rochie aurie, avind pe cap un accesoriu care amintea de perioada flower-power, iar pentru bis a imbracat o rochie rosie lunga.

Fanii formatiei spun “I’ll miss you when you’re gone” dupa plecarea trupei dar acest concert, ca si altele care au avut loc la noi in ultima perioada a aratat inca o data ca Bucurestiul are nevoie de o sala de concerte de mare capacitate, cu o acustica buna. La concertul de aseara acustica a lasat foarte mult de dorit: vocea solistei, fara de care melodiile trupei parca nu au suflet, s-a auzit nu tocmai bine, motiv pentru care un eveniment exceptional era cat pe ce sa se transforme intr-o “Ordinary Day”. Asteptind ca organizatorii de concerte si edilii Bucurestiului sa daruiasca orasului o astfel de constructie, fanii se gandesc probabil la versul in jurul caruia graviteaza melodia “Zombie”: “What’s in your head ?”

Lista pieselor din concertul “The Cranberries” din 12 octombrie 2012 de la Bucuresti, Romexpo:

1 Just My Imagination
2 When You’re Gone
3 Losing My Mind
4 Linger
5 Free to Decide
6 Ordinary Day
7 Twenty One
8 Tomorrow
9 Still Can’t
10 Sunday
11 I Can’t Be with You
12 Shattered (Instrumental)
13 Conduct
14 Not Sorry
15 Show Me
16 Ridiculous Thoughts
17 Salvation
18 Zombie

19 Schizophrenic Playboys
20 The Journey
21 Dreams

Autor: Costin Stoica



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: