The Division Of Joy in Elephant: Sa zambim deci

de Buvnitz

The Division Of Joy in Elephant: Sa zambim deci


N-am inteles niciodata cum in fiecare luni ma apuca cheful de 'ceva'. E anormal, e luni! Zi moarta din toate punctele de vedere.

Noroc ca mai sunt cativa ca mine desi ii numar pe degete. Daca ma gandesc cati sunt prieteni atunci bag mainile-n buzunar. Intamplarea face ca intr-o minunata seara de luni am ajuns la Elephant pentru a asista la inca o reeditare a tributului adus grupului britanic Joy Division sub titulatura The Division Of Joy unde activeaza bunul meu prieten Janin Pasniciuc, chitarist de-a lungul carierei in Zebre, AB4, Timpuri Noi, Partizan si multe alte proiecte. (atentie mare ca se anunta ceva foarte interesant legat de formatia Zebre).

Mi se pare foarte ciudat sa aduci un tribut unei formatii care are doar doua albume lansate chiar daca Joy Division este pe buna dreptate piatra de temelie pentru tot ce inseamna scena britanica de rock si nu numai.

Anormala mi se pare si prezenta constanta pe scenele din Bucuresti in fata unui public la fel de...'numeros'. Tributul in sine este un eveniment special care trebuie repetat doar in anumite ocazii. In niciun caz nu-l poti trata ca o formatie oarecare. Dar cu deciziile lui Pipaiu nu te pui..

Va zic ca n-am mai ras cu asa pofta de foarte mult timp. Si nu pentru ca ar fi dezastruos acest proiect, din contra. Ironia face ca Joy Division este o formatie care te poarta in alta lume si-ti da niste stari nu tocmai sanatoase pe cand The Division Of Joy este o formatie care prezinta impecabil respectivele compozitii insa cand Pipaiu ia prea mult alcool la bord nu e de joaca.

Cu echilibrul mai greu, cade stativul, cade si clapa (faza amuzanta ca propietarul clapei era deja obisnuit cu astfel de intamplari si nici nu s-a obosit sa sara in ajutor), sare si Calin (ex-Coma) la dans intr-o stare la fel de bahica ca a lui Pipaiu, mai pe sleau o atmosfera atat de placuta incat eventuale greseli in piese erau insesizabile.

Nu e cazul sa intelegeti gresit, faptul ca cineva se afla intr-o lume bahica nu a facut decat sa binedispuna atmosfera si intr-un final sa devina o forma de entertainment placuta...pentru ca pana la urma asta inseamna un concert, entertainment, fie ca radem sau intram in stari care mai de care mai dubioase. Si acela tot entertainment se cheama.

In ce priveste prestatia formatiei pot spune ca instrumentalul a fost cu adevarat impecabil iar The Division Of Joy a inteles ce inseamna cu adevarat un coverband. Nu inseamna un copy/paste al pieselor ci o adaptare...cine crede altfel ar trebui sa se ia de mana cu baietii de la conservator ca si acolo sunt probleme cand e vorba de a compune.

In ce priveste adaptarea, s-a lucrat pe partea ritmica (tobe) plus o serie de note personale pe chitara. De prestatia lui Pipaiu nu stiu exact cum si ce sa spun...e din film si in acelasi timp nu e. Dar cand nu e pluseaza la alte capitole.

In fine, zic ca ar trebui sa dati o tura pe la un concert al baietilor. Chiar daca Joy Division nu e cea mai cunoscuta formatie din Romania, probabil e o ocazie foarte buna de a descoperi si ceva nou..chiar daca e vechi.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: