Rise To Fall - Restore The Balance

de Astaroth Priestess

Rise To Fall - Restore The Balance

Rise To Fall este o formatie infiintata in anul 2006 in Spania iar in prezent este compusa din Dalay Tarda (vocal), Hugo Markaida (lead guitar), Javier Martin (chitara ritmica), Inigo Lopez (chitara bas) si Txamo (baterie).

Inregistrarile pentru albumul de debut, "Restore The Balance", au inceput in primavara anului 2008 iar materialul cuprinde 11 piese, urmand sa fie lansat pe data de 22 februarie 2010 sub egida Coroner Records. Cvintetul abordeaza un stil modern melodic death metal si nu pot sa nu observ influentele de metalcore.

Rise To Fall mi-a starnit curiozitatea de cand am citit despre contractul incheiat intre membrii formatiei si Coroner Records, si dat fiind faptul ca este o trupa "tanara", am gandit ca trebuie sa fie geniali sa semneze un contract cu o casa de discuri asa de mare. Asteptarea a luat sfarsit iar in casti imi rasuna deja a patra piesa de pe albumul "Restore The Balance" si voi spune de pe acum ca este GENIAL.

Poze Poze_MH -

A trecut ceva vreme de cand nu am mai descoperit o formatie din aceasta arie muzicala cu un sound atat de formidabil si bine definit! Pe baietii astia o sa-i vedeti cat de curand la festivaluri de renume si daca nu va fi asa, eu ma reprofilez pe muzica house si minimal.

Oamenii astia ne arata o noua fatada a muzicii melodic death metal pentru ca au luat tot ceea ce stiam noi despre acest gen muzical si l-au transformat in altceva. Ceva mult mai mare.

Muzica plina de complexitate dar usor de inteles. Desi mie imi suna mai mult a metalcore decat a death metal, ii voi crede pe cuvant pe membrii formatiei. Rifurile usuale din aria metalcore, rifuri foarte melodioase si extrem de catchy pe care le poti intalni doar pe la anumite formatii din nordul Europei, totul abordat intr-un stil personal si foarte original.

Iata ca atunci cand credeam ca fiecare formatie care se axeaza pe acest gen muzical este la fel ca restul, doar ca mai schimba un rif, mai schimba bataia de la baterie, vin Rise To Fall si te dau pe spate. Tehnica de executie este ireprosabila iar Dalay canta cu o acuratete remarcabila iar partile clean nu se lasa mai prejos.

Nu o sa intru mai mult in detalii pentru ca nu vreau sa stric surpriza nimanui. Luati, ascultati, aveti grija sa inchideti gurile la sfarsit. Presimt ca "Restore The Balance" o sa fie pus pe repeat pe playerul meu mult timp de acum incolo. Puncte forte? Mi-ar fi imposibil sa spun care piesa mi-a placut mai mult si asta nu pentru ca ascult genul asta muzical cu o placere bolnavicioasa, ci pentru ca suna incredibil.

Nota: 10/10

Tracklist:

01. Redrum
02. Unknown Presence
03. Inner Scream
04. Rise From Drama
05. Prophet Of Doom
06. Infected Wounds
07. Forbidden Lullaby
08. When The Instinct...
09. ...Kills The Reason
10. My Sombre Prospect
11. Chasing Infinity

Astaroth Priestess
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: