Biografie Rising ShadowRising Shadow

Genuri muzicale:
Heavy

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Ozzy Osbourne  Pantera

Rising Shadow s-a format in 1994, din cativa membri ai unor proiecte anterioare nematerializate, numite Charon si Destiny. Numele nou a fost ales de Paul Slayer Grigoriu, noul membru incert, care nu a participat la prima inregistrare.
Aceasta a fost piesa "Sicriul de gheata", un rock usor si melodios, in componenta Alin Gayraud (chitara ritmica/voce) Alberto Bolocan (chitara), Dan Badescu (bas), Richard Rudas (chitara acustica) Razvan Enache (tobe) si Mary Ciochirca (voce). Dupa putin timp, Razvan a plecat din trupa si Alin a trecut la tobe, in timp ce Paul a preluat rolul de solist vocal si a dat noua orientare a trupei, doom-death metal, cu versuri crestine.
 
Primele concerte au avut loc in 1995 alaturi de Tectonic, a fost inregistrat si demo-ul "Words of Ancient Wisdom", si dupa o vara agitata ce a cuprins alte concerte, repetitii, plecarea si revenirea lui Alin, la inceputul lui 1996 a fost inregistrat albumul de debut, "Tears of the Sunset".
Editat de casa de discuri East & Art, este primul album de death-metal din Romania (dupa Gabi Gombos), si in ciuda productiei proaste si a compozitiilor pe ici pe colo puerile albumul s-a vandut excelent pentru acea perioada (peste 1000 de exemplare). Ulterior, trupa a evoluat spre un stil mai variat, cu mai multe elemente de heavy-metal. Dupa inca o serie de concerte, in 1999 Rising Shadow s-a destramat, dar membrii au ramas buni prieteni.
 
La intiativa lui Paul, trupa a renascut in 2005, acum ca un proiect al sau si al lui Alberto, care a fost mereu principalul compozitor. In aceasta componenta au fost inregistrate piese noi, iar in iarna aceluiasi an au fost cooptati in Rising Shadow trei noi membri: Catalin "Flama" Scanteie la bas - cel care a avut cel mai important rol in redebutul concertistic al trupei, Vlad Telea la tobe si Eugen Dumitru la chitara.

Stil: Heavy/Death 'n' Roll

Componenta:
Paul "Slayer" Grigoriu - voce
Alberto Bolocan - chitara
Catalin "Flama" Scanteie - bas
Vlad Telea - tobe
Eugen Dumitru - chitara

Discografie:
Tears of the Sunset (1996)
RISING SHADOW
www.myspace.com/risingshadowromania
www.kaservices.ro/rising