Cronica Rob Zombie - Educated Horses

de Morrison

Cronica Rob Zombie - Educated Horses
Invazia de stiri recente despre solistul american Rob Zombie, cunoscut mai mult pentru filmele sale horror decat pentru cariera muzicala alaturi de formatia cu acelasi nume, mi-a trezit curiozitatea de a-i asculta ultimul album, intitulat Educated Horses.


Rob Zombie

De unde vine titlul celui de-al treilea album, ne explica insusi solistul. "Cand eram copil, calatoream impreuna cu intreaga mea familie cu artistii de circ. Una dintre principalele atractii ale circului erau animalele dresate, pe care eu le numeam 'educate'", isi aminteste Zombie.

Ma asteptam ca stilul trupei sa fie mai apropiat de cel al lui Alice Cooper, cu care au fost adesea comparati, si al carui fan declarat este Rob Zombie. In schimb insa, pe acest album este un amalgam de stiluri din care pur si simplu nu se intelege mai nimic.


Rob Zombie

"Foxy Foxy", single-ul de pe Educated Horses este un fel de cantec compus pentru orgii horror, cum spune artistul. Cu un refren catchy si cam atat, piesa este o dovada colorata pentru faptul ca uneori si muzica rock/heavy metal poate fi facuta doar de dragul de a te auzi cantand

Lucrurile nu se imbunatatesc pe parcursul albumului, vocea lui Zombie nu este deranjanta, dar este monotona si comuna. In ce priveste instrumentatianu se poate spune ca este prezenta in toate piesele de pe Educated Horses, cu exceptia unei chitari vagi si repetitive undeva in fundal.


Rob Zombie

Speram sa gasesc pe acest material macar o urma din ironia si umorul din "House of 1000 corpses" sau "The Devil's Rejects", cele doua filme celebre regizate de Zombie, care pe langa violenta specifica mai includ si o atitudine anti-americana subtil exprimata, si, cum am mai spus, mult umor.

Probabil ca nici Educated Horses nu este lipsit de umor, doar ca se pare ca nu il reperez sau nu il apreciez eu asa cum trebuie.

Nu este nimic 'sick' pe album, asa cum promitea Zombie, si doar clisee amestecate astfel incat nu se mai intelege nimic. Let It All Bleed Out, o piesa ceva mai rapida si ritmata, este decorata cu niste tipete ragusite care probabil vor sa aminteasca de The Doors.


Rob Zombie

O balada evil rock 'n roll probabil incearca sa fie Death Of It All, acesta esueaza insa intr-o melodie diabolic de monotona si plictisitoare.

Intentia care a stat la baza conceperii albumului a fost interesanta oarecum, artistul incercand sa suprapuna muzica anilor '70, perioada de care este fascinat, peste un sound modern de industrial metal.


Rob Zombie

Rezultatul insa este, fara exagerare, aproape deplorabil, si nu se poate compara cu ceea ce facea Rob pe vremuri in formatia White Zombie, unde macar instrumentatia salva din cand in cand lipsa de idei.

Sa speram ca filmul artistic Halloween, pe care Rob Zombie il va lansa in curand, remake-ul unui horror din anii '70, nu va suferi de acelasi cliseism si lipsa de originalitate precum Educated Horses.

ROB ZOMBIE
www.robzombie.com
www.myspace.com/robzombie

Cristina
Nota: 5/10

Tracklist:

1. Sawdust in the Blood
2. American Witch
3. Foxy Foxy
4. 17 Year Locust
5. The Scorpion Sleeps
6. 100 Ways
7. Let It All Bleed Out
8. Death of It All
9. Ride
10. The Devil's Rejects
11. Lords of Salem

Comenteaza pe ForumDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: