RATB: Vanatoare regala la Rocker's Challenge 2013

26 Iunie 2013 Buvnitz

RATB: Vanatoare regala la Rocker's Challenge 2013
Share pe Facebook

S-au adunat in 2010, la initiativa lui Andrei Robin Proca, si au decis: vor deveni trupa Robin And The Backstabbers. In scurt timp, ritmurile de rock alternativ care ieseau din instrumentele lor au cucerit fanii de gen, iar single-uri ca “Vinatoarea regala”, “Cind te-am cunoscut, Cristina” sau “SPNTZR”, le-au adus celor de la Robin And The Backstabbers premiile pentru cel mai bun Rock Alternativ si Artistul Anului la On Air Music Awards.

Pe 28 noiembrie 2012 au scos primul album Bacovia Overdrive. Vol 1: Stalingrad care face parte dintr-o trilogie care va uprinde viitoarele albume Arhanghel’sk si Vladivostok. Robin Anad The Backstabbers sunt: Andrei Robin Proca (voce, chitara), Florentin Vasile (chitara), Vlad Fenesan (chitara bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) si Andrei Fantana (saxofon, acordeon, chitara).

Pe 6 iulie, Robin And The Backstabbers vor cinta la festivalul Rocker’s Challenge care va avea loc la Sasca Montana, in Cheile Nerei. Doi dintre membrii trupei, Florentin Vasile si Andrei Fantana, au acceptat sa ne vorbeasca despre participarea la festival dar si despre planurile lor de viitor.

Cum ati ajuns la numele acesta? Robin e clar de unde vine. Dar “The Backstabbers”? Asa de rai sint baietii?

Florentin Vasile : pai clar, suntem niste vipere cu clopotei. Chiar daca acum se vad doar clopoteii.

Andrei Fantana : E greu sa-ti intrebi parintii de ce te-au numit intr-un fel sau altul - si daca te iubesc mai mult decat pe fratii si surorile tale. Nu se face. Backstabbingul are si el ceva protocol, nu merge sa vorbesti in gura mare despre ce si cum. Nu-i frumos.

Initial, la infiintare, ati cintat doar cover-uri. Cum ati ajuns sa aveti propria identitate ca trupa?

Florentin Vasile: Initial era vorba sa cantam numai coveruri, dar neseriozitatea si-a spus cuvantul si am cantat un singur cover la primul nostru concert. In rest doar cantecele noastre. Si am decis sa remanem neseriosi pana la capat si sa cantam muzica noastra.

Andrei Fantana: Cand nu-ti ies coverurile bine... faci ce mai ramane de facut.

Ce fel de concerte preferati? Cele indoor sau cele outdoor?

Florentin Vasile: Cele outdoor, desigur. Acum zic asta pentru ca abia a inceput sezonul de cantat afara, dar daca ma intrebi la toamna probabil ca o sa spun ca mi-e dor de club si inghesuiala. Totusi daca e outdoor si eventual intr-un loc pitoresc e mult mai aproape de sufletul nostru.

Andrei Fantana: Outdoor - la castele, ruine, pe platformele petroliere. Indoor - doar catedrale, bunkere nucleare si alte asemenea.

De curind ati lansat primul album Bacovia Overdrive. Vol 1: Stalingrad. Sunt mai multe volume? Cind urmeaza sa fie lansate?

Florentin Vasile: Am lansat Stalingrad pe 28 noiembrie 2012, ca prima parte a unei trilogii numita Bacovia Overdrive. Vor urma volumele 2 si 3 din aceasta serie : Arhanghel’sk i Vladivostok si vor incepe sa-si arate coltii in prima parte a lui 2014.

Urmeaza sa cintati pe 6 iulie la festivalul Rocker’s Challenge de la Sasca Montana, in Cheile Nerei. Ce setlist ati pregatit?

Florentin Vasile: Va trebui sa fiti acolo ca sa aflati.

Andrei Fantna: Variat, dinamic, cu un cor de balene mici si o toba mica si rotunda.

Stiu ca Robin a mai fost la Sasca Montana, am vazut niste poze cu el la pensiunea Rocker’s Inn care are fiecare camera inspirata de alt curent rock. Banuiesc ca acolo veti fi cazati pe perioada festivalului. Ce camera ati alege? Sau care curent rock v-ar face sa dormiti mai bine?

Florentin Vasile: Eu dorm pe canapea, in biblioteca.

Andrei Fantana: Brit! Sa pot sa sar in pat ca Billy Eliot!

Ce mesaj aveti pentru fanii care vor veni sa va vada la Rocker’s Challenge?

Florentin Vasile: Faceti ce zice Robin, nu ce face el.

Andrei Fantana: Dupa terminarea spectacolului, pentru cei mai curajosi avem un moment diluat de socializare si hidratare excesiva la care speram sa poata participa cat mai multi. Pe timpul spectacolului va rugam sa nu raniti alti spectatori si sa intoarceti si obrazul celalalt.


Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook