Comunicat Metal Masters despre Biletele la RCOA si multe altele

de Morrison

Comunicat Metal Masters despre Biletele la RCOA si multe altele

METAL MASTERS, organizatorii Rock City Open Air ne-au trimis urmatorul comunicat:


Acum 3 ani am decis sa intram in aceasta lume. O lume underground care in contextul nostru poate fi numita si fantasmagorica. Am intrat in lumea concertelor si a metalelor underground dintr-un simplu motiv: vroiam sa vedem concerte pe care noi ni le doream dar nu le aveam. Am vrut sa facem ceva frumos. De la bun inceput am fost ironizati si s-a ras cand venea vorba despre demersul nostru, dar am mers inainte hotarati si de la bun inceput am avut totul impotriva: publicul, presa, piata, timpul si locul. In timp, cu mari sacrificii am reusit sa convingem si publicul si presa, piata, timpul si locul. Au fost sacrificii financiare dar mai ales personale. Noi am crezut mereu in acest miraj si, cu fiecare pas inainte, am fost convinsi ca este posibil.

Daca la inceput abia daca aveam 2-3 sustinatori, pe parcurs numarul lor a crescut considerabil. Pe masura ce reuseam sa punem in practica turnee, concerte, promisiuni – unele, desi amanate, au fost realizate cu varf si indesat. Cand am pus banii pe masa, toti au devenit instant prieteni si sustinatori acerbi! "Ce frumos o sa fie, va ajutam, suntem alaturi de voi" ba mai mult, am fost abordati de fel si fel de persoane, firme, televiziuni, fani... le stiti bine.

Site-urile de specialitate, de exemplu, au avut cel mai mare trafic/activitate forumistica pe acest subiect. Au fost alaturi de noi la timpul potrivit si in momentul potrivit. Ne-au sustinut si promovat si prin noi s-au promovat pe ei. Acum nu mai au ce promova, decat ca "Romania s-a c***t pe ea inca odata". Este si normal, pentru ca in esenta fiecare se promoveaza pe el insusi. La fel cum fiecare fan al vreunei trupe se promoveaza pe el insusi, nu doar subiectul sau site-ul in cauza.

Cat timp am avut ceva de oferit toti ne-au imbratisat - fani, trupe, presa, parteneri.

Fanii si-au primit banii inapoi in proportie de 90% - din 700 de bilete aproximativ 630-640: aprox 270 X 630 = 40,000 euro

Trupele au primit in total 40,000 euro in avansuri si bilete de avion. Agentia de bilete si-a luat comisionul, la fel si bancile.

Presa a primit trafic, traficul s-a tradus in bani din publicitate.

Partenerii au primit si ei - fie unii aconturi, fie altii optiunea de a scoate un profit fara niciun risc.

Noi la inceput am primit imbratisarile si admiratia, dupa aia am primit neincrederea si contrele.

Asta se intampla in august, pentru ca atunci am pierdut meciul cu foarte putin inainte de prima repriza. Am zis ca nu o putem lasa asa (poate era mai bine), am zis ca daca am ajuns si sacrificat atat pana la acel moment trebuie sa mergem pana la capat. Trebuie sa incercam, macar din orgoliu ca de castigat bani nu s-a pus problema inca de la inceput. Aveam nevoie de un singur lucru: sustinerea morala, atat.

Pentru editia reprogramata din octombrie nimeni nu ar fi trebuit sa cumpere bilete in avans.
Nimeni nu trebuia sa miste un deget. Nici macar de incurajari nu mai aveam nevoie.

Am primit ostilitati din partea majoritatii, mai putin trupelor invitate. Este si normal, trupele isi primesc banii si "don't give a f**k . Who gives a f**k anyway?”

Am crezut pana la capat, am cumparat inca odata biletele de avion. Am parafat inca odata contracte si intelegeri. Este absolut inutil sa mai mentionam de ce ne-am lovit, la nesfarsit. Poate unii dintre noi inteleg asta.

Am decis un singur lucru: s-a terminat. Injurati-ne, faceti ce vreti. Mai avem de returnat contravaloarea a cateva zeci de bilete catre trupe care reprezinta cateva sute de lei/individ investitie intr-un vis. Acesti 250 lei/individ pentru cei cateva zeci, vor fi returnati urgent si garantat. Noi am investit si inca investim aproape 100,000 euro intr-un vis care la fel de garantat s-a dus.

Presa s-a ales cu trafic. Publicul cu banii inapoi si amagirea unui festival. Partenerii cu improbabilitatea de a-si spori profitul. Trupele cu avansurile platite.
Noi ne-am ales cu injuraturile, glumele nesarate la adresa numelui firmei si chiar a noastra ca persoane.

Ne pare rau pentru situatia creata vizavi de trupe (atat cele din strainatate ca si cele din tara), cat si pentru cea creata fata de fani. A fost o greseala pe care ne-o asumam integral. Fiecare merge pe drumul lui si speram ca fiecare sa invete ce trebuie din aceasta greseala.

Rugam toate trupele romanesti care au vandut bilete in valoare de 250 RON sa trimita email la: biletercoa@yahoo.com In maxim 24 de ore vor primi raspuns in legatura cu returnarea contravalorii biletelor vandute. Primul venit, primul servit.

Mailul sa contina:

1. subiect: TRUPA in cauza
2. continut: nume/prenume reprezentant
3. numarul de bilete vandute din totalul primit
4. modalitatea preferata de primit contravaloarea biletelor (ex. mandat postal, transfer bancar, cash numai in Bucuresti)
5. date de contact: numar de telefon/adresa de email (in cazul in care nu este cea de pe care trimite mail)

Daca cineva este interesat - putem trimite integral toata povestea financiar-contabila. Nu avem de ce si de cine sa ne ascundem.

Metal MastersDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook