Declaratia Metal Masters legata de anularile de la RCOA

de cristina_n

Declaratia Metal Masters legata de anularile de la RCOA

Rock City Open Air va avea loc in perioada 20 – 23 august 2009, in comuna Borcea, langa Fetesti pe Dunare.

Initial line-up-ul era format din cateva zeci de trupe din strainatate, celalalte formatii urmand a fi invitate din Romania. Punerea in vanzare a biletelor in intreaga Europa a starnit un val de interes neasteptat. In baza feedback-ului excelent primit din mai multe tari de pe continent, Metal Masters, organizatorul evenimentului, a refacut calculatiile referitoare la trupele invitate, a marit programul de la 3 la 4 zile si pe cel al orelor de concert.

Insa, in calculul bugetului, pana si estimarile cele mai pesimiste s-au dovedit in final nerealiste, piata din Romania ramanand in continuare atipica. Chiar daca minimumul de bilete calculat a se vinde pentru Romania era o cifra absolut decenta, acesta nu s-a putut realiza decat pe sfert!

In cazul unora dintre trupe au aparut situatii neasteptate: Sinner si Primal Fear si-au programat turneu american, astfel incat ducerea lor inapoi in SUA nu era posibila, la timp. In cazul altor trupe, organizatorii s-au aflat in imposibilitatea de plata la datele stabilite contractual, din cauza stagnarii vanzarii de bilete. Astfel, Metal Masters s-a aflat in fata unei dileme, cel putin aparent, fara iesire: sa anuleze festivalul din cauza imposibilitatii de a-si respecta integral promisiunile facute deja publicului sau sa mearga mai departe, anuland o parte din recitaluri.

In acest moment s-a decis continuarea, cu line-up-ul posibil. Organizatorii au facut eforturi mari ca in lista finala sa ramana cat mai multi headlineri. In cursul zilei de maine (joi, 13 august) va fi anuntat programul final al festivalului.

Declaratia Metal Masters:

„Nu ne-am dorit sa castigam ceva de pe urma acestui festival. Ne-am dorit pur si simplu sa deschidem Romania spre rockul si metalul de calitate. Ne-am dorit sa iesim pe zero din punct de vedere financiar sau macar sa nu venim cu prea multi bani de acasa. Pana acum s-au facut eforturi uriase pentru pastrarea line-up-ului anuntat si a conditiilor decente de desfasurare. Sondajele facute de noi si semnele indirecte venite de la public (numar de clickuri record pe site-urile de specialitate, foarte multe clickuri pe pagina de bilete a evenimentului, sute de posturi pe forumuri, sute de e-mailuri) ne-au lasat sa credem ca ar exista un public de cel putin cateva mii de doritori sa vina la RCOA. Am fi avut nevoie de sustinerea acestora, adica de cumpararea de bilete si abonamente. Chiar si fara aceasta sustinere, decidem sa continuam demersul nostru si sa facem RCOA, anuland recitalurile trupelor pentru care suntem in imposibilitate de plata sau pentru care sunt probleme irezolvabile din punct de vedere logistic. Ne cerem scuze tuturor celor care si-au cumparat deja bilete si abonamente si vom incerca sa ne revasam. Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

Daca gresim sau facem bine, tot publicul ne va spune. Si o va face chiar in zilele ce urmeaza.”Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook