5500 de oameni au participat la Festivalul Balkanik!

de Chaos Lore

5500 de oameni au participat la Festivalul Balkanik!


Gradina Uranus a prins viata pe 23 si 24 septembrie, cand prima editie a festivalului Balkanik! a strans nu mai putin de 5500 de oameni captivati de spiritul balcanic. Au petrecut pana la miezul noptii si s-au bucurat de muzica, dans, mancare balcanica intr-o atmosfera incendiara.

Gazda evenimentului a fost George Pistereanu, un tanar actor recunoscut international pentru rolurile din Eu cand vreau sa fluier, fluier si Loverboy. Acesta s-a bucurat de atentia publicului si a prezentat rand pe rand fiecare trupa din program. Astfel, romani si expati de pretutindeni au petrecut vineri seara pe ritmurile celor de la Romano ButiQ, Salijevic Orkestar si Taraf de Haidouks.

Invitati speciali ai serii de vineri au fost cei de la Crispus The Art of Fire, o trupa de tineri sibieni care au reusit sa aduca jocul cu focul la nivel de arta. Au uimit publicul festivalului printr-un spectacol special in care au combinat efectele vizuale unice cu pirotehnia si acrobatiile. Au reusit in acest fel sa atraga atentia tuturor celor prezenti.

A doua zi de festival a inceput cu cei de la Ternipe. Au incins atmosfera inca de la primele acorduri, reusind sa stranga o multime de spectatori care nu mai conteneau cu fotografiile. Au urmat apoi Mahala Rai Banda, romani ai caror repertoriu era stiut pe dinafara de publicul strans la festival. Ultimii, dar nu cei din urma, au fost turcii de la Baba Zula. Amalgamul de instrumente orientale clasice cu abordari electronice si moderne au reusit sa-i incante si pe cei mai pretentiosi dintre ascultatori. Sunetul „spatiului din Istanbul” s-a auzit pentru prima oara din Gradina Uranus.

Pe langa spectacolele de muzica live, vizitatorii s-au bucurat si de alte surprize inedite. Au gustat cafeaua domnului Florescu si au putut sa admire lucrurile handmade de la targul festivalului. In plus, au savurat berbecut turcesc, tocanita sarbeasca, gulas si alte specialitati culinare balcanice in fiecare zi, incepand cu ora 14:00.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Metropolis cu sprijinul Primariei Sectorului 5 si Primariei Generale a Capitalei, avand ca sponsor principal Apa Nova Bucuresti. Trupele care au incantat publicul au fost cazate prin amabilitatea Hotelului Caro din Bucuresti, iar printre partenerii festivalului s-au numarat Vision Media Plus, RATB, Adevarul, Catavencii, Dilema si Radio Guerrilla.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: