Rotting Christ se confrunta cu proteste religioase

de iyre

Rotting Christ se confrunta cu proteste religioase


Veteranii greci de black metal, Rotting Christ au incheiat de curand turneul "Apostles Of Darkness Over The Americas" cu sprijin din partea trupelor MELECHESH, HATE, ABIGAIL WILLIAMS si LECHEROUS NOCTURNE. Mai multe din concertele trupei au fost ingradite de grupuri crestinesti, inclusiv cele doua pe care le puteti vedea in clipurile de mai jos.Cei de la ROTTING CHRIST comenteaza: "Istoria se repeta! Si dovedeste ca omenirea inca are nevoie de un efort imens pentru a rupe lanturile cutremurelor (religioase) care inca divid umanitatea in tabere. Intre timp, noi vom continua sa descompunem orice fel de religie organizata din intreaga lume..."

In luna mai 2005, liderul MEGADETH, Dave Mustaine a devenit faimos pentru refuzul sau de a canta la un concert din Grecia pentru ca ROTTING CHRIST erau pe lista (aparent din cauza numelui lor).

Ca raspuns al acestei retrageri fortate a trupei sale, vocalistul de la ROTTING CHRIST, Sakis Tolis a declarat, "Nu ma asteptam la asa ceva din partea lui Dave Mustaine, pentru ca, stiti, el ar trebui cica sa fie metal — stiti voi, ''trupa metal,'' all metal ... Imi pare rau pentru el si pentru orice nou crestin cu idei noi, pentru ca noi credem ca crestinismul este cel mai rau lucru care s-a putut intampla in istoria omenirii. Acesta este un truc foarte bine organizat pentru a controla societatea, asa ca atunci cand vad pe cineva care este crestin, care este in plin luat de tot sistemul asta, imi pare foarte rau de el pentru ca nu este liber".

Tolis a mai adaugat intr-o afirmatie separata: "Numele nostru exprima opozitia noastra pentru orice fel de religie, un nume care se opune la orice fel de viziune falsa asupra calmului etern si pace, un nume care este o lovitura pentru baza conservativa a ipocritelor si religioaselor societati asa-numite democrate. Din pacate, Evul Mediu inca isi gaseste drumul prin noul mileniu, iar muzica METAL trebuie sa sustina libertatea mintii, ceea ce si face de cand s-a intemeiat."

Intr-un interviu din 1998, Tolis a fost intrebat daca inca credea ca ROTTING CHRIST este un nume bun pentru trupa sa, care s-a format in 1987. "Nu este o intrebare neobisnuita... este o bataie de cap pentru noi, stii?" a raspuns el. "Poate ca acest nume nu ne incadreaza muzica foarte bine acum, dar il pastram ca sa evitam sa ne dezamagim fanii nostri vechi, cei care au urmat ROTTING CHRIST toti acesti ani, iar pe de alta parte, eu cred ca muzica metal are nevoie si de nume extreme, iar in acest fel ne aratam indiferenta catre orice religie. Asa ca pastram numele, iar daca cineva nu va asculta muzica trupei doar din cauza numelui, ne va durea in c** de el."Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: