Roxette la Bucuresti: Muzica nu are varste

de Ana-Maria Gavrila

Roxette la Bucuresti: Muzica nu are varste


Reunita in anul 2009, dupa aproximativ 8 ani de pauza, trupa ROXETTE a cantat pentru prima data la Bucuresti, luni, 30 mai 2011, la Zone Arena, in cadrul turneului mondial Charm School - The World Tour, in aplauzele a peste 15.000 de spectatori entuziasti.

Cu o istorie ce insumeaza 25 de ani de muzica, opt albume, numeroase turnee mondiale si single-uri memorabile, Roxette este una din formatiile de pop-rock ce a fascinat inca de la debut, grupul de admiratori ai suedezilor cuprinzand cel putin doua generatii, piesele lor cunoscute si recunoscute pretutindeni fiind o adevarata sursa de energie pentru toti ascultatorii.

Ploaia torentiala, ce a durat mai bine de o ora, a facut ca recitalurile sa inceapa mai tarziu decat fusesera programate. Cu toate acestea, spectatorii nu s-au lasat intimidati, ocupand inca de la sosire locuri de unde sa poata vedea mai bine concertul. Opening act-ul serii a fost reprezentat doar de trupa VH2, care a incalzit publicul inainte de show-ul suedezilor.

Solistul trupei VH2, Gabriel Cotabita, impreuna cu ceilalti membri - Mihai Pocorschi (chitara), Eugen "Soe" Sonia (bas), Razvan "Lapi" Lupu (tobe), Catalin Tuta Popescu (clape), Ati Aristides (percutie) si Vladimir Pocorschi (chitara) - ne-au incantat cu piese deja binecunoscute - "Mai stai", "Trece vremea", "Fiecare zi fara tine", "Daca n-ai iubi", dar si piese de pe cel de al doilea album al trupei, lansat recent si intitulat "2", precum "Stele in palma ta". Recitalul VH2 a animat publicul, cu un sunet special prin nota exotica data de Ati Aristides la percutie. VH2 au dovedit celor prezenti ca sunt o trupa admirata tocmai pentru seriozitatea, maturitatea si profesionalismul de care dau dovada in ceea ce fac.

Undeva in jurul orei 20.00, membrii trupei Roxette si-au facut aparitia pe scena. Acordurile primelor piese - "Dressed for Success", "Sleeping in My Car" si "The Big L." au creat o atmosfera oarecum familiara, in care muzica este cea care reuneste artist si spectator, intr-o sarbatoare a amintirilor si a bucuriei. Marie Fredriksson, a carei aniversare a coincis cu ziua spectacolului de la Bucuresti, ne-a salutat "Good Evening, Bucharest! Today is a special day and you know that!" si desigur, pentru ca stia, publicul i-a cantat solistei, in repetate randuri pe parcursul concertului, "Happy Birthday".

Spectacolul a continuat cu hit-uri precum "Wish I Could Fly", "Only When I Dream", "She''''s Got Nothing on (But the Radio)" – un single nou de pe albumul “Charm School” – si "Perfect Day" - a fost, intr-adevar, o seara perfecta, spectatorii uitand de ploaie si de asteptare, cantand alaturi de suedezi si aplaudand cu entuziasm.

Piesa "Things Will Never Be the Same" intr-o varianta acustica, iar apoi, dupa primele acoduri ale piesei "It Must Have Been Love", cantata initial tot in maniera acustica, i-a fost oferit publicului prilejul sa demonstreze, cantand refrenul piesei, nu doar ca stie versurile, ci si faptul ca sunt acolo pentru a se bucura de spectacol, indiferent de vreme, fapt ce a facut-o pe Marie Fedriksson sa exclame : "Incredible!".

Imediat dupa ritmata "Opportunity Nox", a venit randul lui Per Gessle sa se adreseze publicului : "You make it so easy for us to be here!", apoi "7 Twenty 7", "Fading Like a Flower (Everytime You Leave)" si "Silver Blue", despre care Marie a afirmat ca este o piesa deosebita, pe care formatia o canta uneori in spectacole. Si daca atmosfera nu era deja una suficient de animata, "How Do You Do!" si "Dangerous!" au facut publicul sa scandeze numele trupei cu o mai mare insufletire.

A urmat un moment de respiro, timp in care Marie Fredriksson si Per Gessle au prezentat publicului restul trupei, care a avut si o surprinza pentru Bucuresti, chitaristul cantand acorduri din "Ciuleandra", ceea ce a facut publicul sa strige si sa aplaude placut surprins. Un alt moment deosebit a fost interpretarea piesei "Joyride", in timpul careia baloane multicolore au plutit deasupra spectatorilor. Ne-au multumit apoi, parasind scena.

Au revenit curand si au cantat, in maniera acustica, vibranta, "Watercolours in the Rain", in timp ce, probabil, cu totii uitaseram deja de ploaie; "Spending My Time", unde publicul a cantat - din nou - alaturi de Marie si Per, si binecunoscuta "The Look".

Pentru fanii ce aplaudau si strigau numele trupei, a urmat si un al doilea bis. "Listen to Your Heart" si "Church of Your Heart" au oferit nostalgicilor show-ul perfect, au incantat publicul tanar (si foarte tanar) si au dat speranta tuturor celor prezenti pentru un nou concert Roxette pe viitor.

Se pare ca – in cele din urma – ploaia a fost singurul "personaj" negativ al serii, spectatorii fiind decisi sa se bucure de un show pe care – multi dintre ei – il asteptau de ani buni si pentru care multumim organizatorilor. S-a cantat, s-a aplaudat – s-a dansat chiar – acestea fiind cu siguranta adevaratele amintiri care vor ramane in urma concertului. Show-ul Roxette nu s-a adresat unui public anume, a fost, pur si simplu, o bucurie pentru cei de acolo, un spectacol de sunet si culoare, in care diferenta trecut – prezent s-a risipt undeva in atmosfera racoroasa a serii.

Setlist

Dressed for Success
Sleeping in my Car
The Big L.
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She's Got Nothing On (But the Radio)
Perfect Day
Things Will Never Be The Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7 Twenty 7
Fading Like a Flower (Everytime You Leave)
Silver Blue
How Do You Do!
Dangerous!
Instrumental - "Ciuleandra"
Joyride


Encore I

Watercolours in the Rain
Spending My Time
The Look


Encore II

Listen to Your Heart
Church of Your HeartDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: