Rush: "Albumul este un format pe moarte..."

de Ana-Maria Gavrila

Rush:


Chitaristul formatiei Rush, Alex Lifeson, a vorbit de curand despre viitorul industriei muzicale, subliniind faptul ca nu intrevede nimic bun pentru lansarea de albume. Ironic sau nu, in interviul acordat celor de la Billboard, Lifeson a inceput prin a-si exprima nerabdarea de a incepe lucrul la un nou material undeva prin 2014.

"Va fi foarte interesant sa vedem unde vom ajunge cu noul album. Vezi tu, albumul este un format pe moarte. Suntem atat de obisnuiti cu el si suntem atat de old-school din acest punct de vedere, asa ca ma intreb daca ajungem mai departe doar cu cateva piese odata sau lansand un album?"

"E greu de prezis ce ne rezerva viitorul, pentru ca totul se schimba intr-un ritm extrem de rapid. E greu de speculat unde vom ajunge in anii ce urmeaza."

Membrii Rush au decis de curand sa ia un an pauza: "Am stabilit ca vom lua o pauza de un an. Am fost cu totii de acord ca atunci cand vom termina cu toate astea [turneul "Clockwork Angels"], vom lua o pauza fara a mai vorbi despre trupa si fara a ne mai face planuri. Nu inseamna ca ne oprim sau renuntam. Momentan vrem doar sa ne relaxam."

La final, pentru ca Rush se numara printre trupele introduse in Rock n'Roll Hall of Fame, Lifeson a vorbit despre ceremonia de anul acesta: "Voturile mele merg cu siguranta catre Deep Purple, Yes si Nirvana, cred ca sunt cu totii candidati. De asemenea, si Kiss ar merita sa fie acolo. Avem amintiri placute lucrand impreuna cu ei si cred ca au fost de-a lungul timpului o influenta si ca au muncit din greu pentru asta."Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook