Saint Vitus sunt confirmati pentru Sweden Rock 2012

de George Lazar

Saint Vitus sunt confirmati pentru Sweden Rock 2012


SAINT VITUS sunt cea mai recenta trupa confirmata pentru Sweden Rock Festival 2012, festival ce va avea loc intre 6 si 9 iunie in Solvesborg, Suedia.

SAINT VITUS(US)
Originari din Los Angeles, Saint Vitus s-au infiintat in 1978 sub numele Tyrant, pe care l-au schimbat la putin timp. Sase ani mai tarziu a urmat lansarea albumului eponim trupei. Cu un picior bine plasat in radacinile Black Sabbath si celalalt in agresivitatea punk a Black Flag, Saint Vitus (alaturi de trupe ca Trouble sau Pentagram) s-au vazut in prima linie a inceputului miscarii doom metal dupa lansarea unor albume clasice, cum ar fi "Saint Vitus"(1984) si "Burn Too Late"(1986). Cei patru au continuat sa imprastie carti de capatai ale genului pana la despartirea din 1996, dupa care au fost lasati la odihna ca o adevarata trupa cult.
In 2003 membrii originali Dave Chandler (chitara), Mark adams (bass) si Armando Acosta (tobe) au reunit temporar lineup-ul clasic cu Scott "Wino" Weinrich (The Obsessed) ca solist. Cinci ani mai tarziu grupul a decis sa se reuneasca permanent, cu bateristul Henry Vasquez ca inlocuitor al lui Acosta care a murit, din nefericire, in 2010.
Saint Vitus au lucrat la un nou album intitulat "Lilly F65", primul album al trupei de la "Die Healing" din 1995. Lansarea albumului este programata pentru inceputul anului 2012, doar la timp pentru prima vizita a trupei la Sweden Rock Festival.
Confirmarile facute pana in acest moment:
BLUE OYSTER CULT
BONAFIDE
DANKO JONES
DIMMU BORGIR
EDGUY
ELECTRIC BOYS
GAMMA RAY
GIRLSCHOOL
GRAVEYARD
HELL
LYNYRD SKYNYRD
MOTLEY CRUE
NATIONALTEATERN
PENTAGRAM
SACRED REICH
SAINT VITUS
SLADE
SYMPHONY X
TYGERS OF TAN PANGDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: