Biografie SamaelSamael
Samael este o trupa de dark metal formata in 1987, in Sion, Elvetia. In ciuda faptului ca de la inceputul anilor 90, muzica formatiei a capatat un nou stil, ei raman in continuare in topul primelor trupe de black metal si post-black metal.
Primele demo-uri au prezentat un stil slow, aproape doom, similar cu Celtic Frost. Anumite piese au fost incluse pe Worship Him si Blood Ritual, distribuite de chitaristul Euronymus, membru al formatiei Mayhem.
Odata cu lansarea lui Ceremony of Opposites, trupa a inceput sa foloseasca tehnici de industrial, implementand percutia acustica precum si clapele. A urmat un contract cu Century Media Records, sub egida carora au lansat albumul Passage, disc ce a beneficiat de videoclipul Jupiterian Vibe ce a primit o atentie sporita din partea Headbanger's Ball.
Dupa lansarea lui Eternal, Samael rup contractul cu Century Media. In 2004, Reign of Light este lansat prin intermediul Galactical Records.
In 2006, Era One este lansat din nou, de catre Century Media. Include un disc bonus, Lesson in Magic ce prezinta un material integral instruemntal realizat de Xy. In iunie 2007 este lansat Solar Soul, disc ce combina stilurile prezente pe discurile precendente.

Stil: dark metal/black metal/industrial metal

Componenta:
Vorph - voce/chitara
Makro - chitara
Mas - bas
Xy - tobe programate/clape/samplere

Discografie:
Worship Him (1991)
Blood Ritual (1992)
Ceremony of Opposites (1994)
Passage (1996)
Eternal (1999)
Reign of Light (2004)
Solar Soul (2007)
SAMAEL
www.samael.info
www.myspace.com/samaelofficial