Cronica Samael - Solar Soul

de Morrison

Cronica Samael - Solar Soul
Solar Soul face parte din categoria most wanted in 2007. Si nu degeaba. Samael se tot schimba. Daca pana in 1994 stilul lor se baza mai mult pe black, de prin 96, s-au orientat spre aria industrial, incorporand diverse influente. Noul album intitulat Solar Soul prezinta o noua serie de schimbari in muzica Samael.

Cronica Cronica Samael - Solar Soul
Samael

Albumul se bazeaza pe tot felu de elemente joase, mai ales pe partea de voce si clape. Sunetul e ceva mai industrial precum si mai melodic. Vocea lui Vorph e ceva mai clara, in timp ce sectiunea ritmica pare mai dinamica, in special pe partea electro-industrial. Am auzit multe parerei impartite despre acest album, tocmai de aceea m-am decis sa il ascult.

Mie imi place. Cu siguranta nu se poate compara cu ce au scos in trecut si in nici un caz nu se poate spune ca este cel mai bun album, insa are cateva elemente ce il fac numai bun de ascultat.

Ce-i drept, pentru a va face o idee clara asupra lui Solar Soul, trebuie sa ascultati albumul "la rece", analizand fiecare detaliu. Personal, nu considera ca Solar Soul este o continuare a lui Reign of Light. Nu spun ca nu avem elemente imprumutate, insa cu siguranta stilul se distanteaza de precedentul material. Asta se poate observa din start, o atentie sporita acordanu-se partii de electro-industrial.

Imi place ca, desi baietii se distanteaza din ce in ce mai mult de aria metal, reusesc sa ofere cateva compozitii demne de luat in seama, cum ar fi Solar Soul, Promised Land, Valkyries New Ride sau On The Rise. Urmarind evolutia albumului, am observat ca incepand cu Western Ground, dinamica albumului tinde sa se raporteze la cateva riffuri sacadate, ce sustin oarecum sectiunea electro industrial.

Cronica Cronica Samael - Solar Soul
Samael

O compozitie ce reda din relativa monotonie este On the rise, ce imi aminteste de perioada Passage. In ceea ce priveste productia albumului, ii dau o nota destul de mare, in special pentru atentia acordata lui Xy. Intradevar tobele programate precum si clapele suna intr-un mare fel.

Si ca un later edit, observ ca dupa ce ascult albumul din ce in ce mai mult, devine din ce in ce mai monoton. Poate atentia asupra partii electro industrial a fost mult prea sporita. Si ca sa inchei, nu-mi place deloc coperta.

Nu pot sa ma pronunt cu exactitate. Imi place si nu-mi place. Ideea de exteriorizare a metalului in favoarea muzicii electro imi surade, insa mi-am dat seama ca se pune prea mult accent pe acest aspect. In rest avem cateva compozitii interesante, bine conturate, insa si cateva clone infidele ale lui Reign Of Light.

SAMAEL
www.samael.info
www.myspace.com/samael1

Fane
Nota: 7/10

01. Solar Soul
02. Promised Land
03. Slavocracy
04. Western Ground
05. On The Rise
06. Alliance
07. Suspended Time
08. Valkyries' New Ride
09. Ave!
10. Quasar Waves
11. Olympus


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook