Biografie SatyriconSatyricon
Formatia Satyricon a luat fiinta in Norvegia in anul 1990. Trupa considera albumul sau de debut, Dark Medieval Times, din 1993, ca fiind intemeietorul unui nou subgen al black metalului, medieval metal.
Albumul demonstreaza fascinatia trupei fata de civilizatia Evului Mediu, combinand agresivitatea produsa de blastbeat-urile lui Frost cu melodicitatea chitarii acustice si a flautului. Spiritul medieval este prezent si pe materialul urmator, The Shadowthrone, aparut in 1994.
Referitor la albumul Volcano, aparut in 2002, frontmanul Satyr a spus ca este dus la extreme, fiind black metal care incearca sa depaseasca limitele impuse de trupe precum Venom sau Bathory. Volcano a primit patru premii, printre care cel mai bun album al anului in Norvegia.
Ultimul material semnat Satyricon, Now, Diabolical, a starnit numeroase controverse. Fanii mai vechi i-au acuzat pe Satyricon ca au tradat spiritul care ii facuse cunoscuti si apreciati. In ciuda acestui fapt, albumul s-a vandut cel mai bine din intreaga discografie a trupei.

Stil: black metal

Componenta:
Satyr (Sigurd Wongraven)(ex-Storm) - voce, chitara, bass, clape
Frost (Kjetil-Vidar Haraldstad) - tobe

Discografie:
Dark Medieval Times (1993)
The Shadowthrone (1994)
Nemesis Divina (1996)
Rebel Extravaganza (1999)
Volcano (2002)
Now, Diabolical (2006)

SATYRICON
www.satyricon.no
www.myspace.com/satyricon