Biografie Saxon



Saxon

Genuri muzicale:
HeavyNwobm

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Ozzy Osbourne  Trooper

Saxon este o trupa britanica de heavy metal, formata in 1976 in Barnsley, Yorkshire. Ei se numara printre trupele de calibru din NWOBHM. Trupa isi continua activitatea si in in ziua de azi, cu un turneu de promovare a discului The Inner Sanctum. Pana la finele anilor 90, promovarea trupei s-a limitat in mare parte asupra Germaniei.
De-a lungul carierei, trupa a suferit foarte multe schimbari de componenta, sigurii membri constanti fiind Byford si Quinn. Popularitatea formatiei a intrat in declin, incepand cu 1983. Harvey Goldsmith, cel mai bun producator rock din Anglia, a decis sa ii aduca pe Saxon inapoi pe linia de plutire. Astfel ca 6 luni de zile, s-a ocupat de imaginea, sunetul si prestatia trupei. La finele acestui program, Saxon a sustinut un concert sold-out la Sheffield City Hall (peste 20.000 de bilete vandute), devenind cel mai de succes concert intr-o perioada de 15 ani.

Stil: NWOBHM/Heavy Metal/Hard Rock


Componenta:
Bill Byford - voce
Doug Scarnatt - chitara
Paul Quinn - chitara
Nibbs Carter - bas/clape
Nigel Glockler - tobe

Discografie:
Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980)
Strong Arm of the Law (1980)
Denim and Leather (1981)
Power and the Glory (1983)
Crusader (1984)
Innocence Is No Excuse (1985)
Rock the Nations (1986)
Destiny (1988)
Solid Ball of Rock (1990)
Best of Saxon (1991)
Forever Free (1992)
Dogs of War (1995)
Unleash the Beast (1997)
Metalhead (1999)
Killing Ground (2001)
Heavy Metal Thunder (2002)
Lionheart (2004)
The Inner Sanctum (2007)
SAXON
www.saxon747.com
www.myspace.com/httpwwwmyspacecomods


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook