Biografie Scarlet MoonScarlet Moon

Genuri muzicale:
PaganSymphonic

Trupe similare:
Nightwish  Tarja Turunen  Epica  Within Temptation  Dimmu Borgir  Kamelot  Tiarra

Scarlet Moon este o formație symphonic metal din București, fondată în primele zile ale anului 2012 de către soprana Amélie și chitaristul Ian Marru. Totul a pornit dintr-o revoltă față de scena metal actuală, în particular și față de modernism și cultura de consum, în general.

Numele trupei descrie un fenomen rar care se petrece în timpul eclipsei de lună - lumina acesteia e filtrată prin atmosfera terestră și capătă culoarea roșu stacojiu. Eclipsa selenară, care are loc la vârful de luminozitate al Lunii pline, este văzută tradițional ca un semn de rău augur, deoarece acest fenomen poate trezi în om diverse forțe arhetipale, instincte și impulsuri inconștiente. Scopul acestei treziri este experimentarea de către individ a umbrei, latura întunecată a psihicului și integrarea conținuturilor inconștiente. Numai astfel se poate crea o punte către adevăratul Sine și către cunoașterea și împlinirea destinului personal. În disciplinele ezoterice, luna și culoarea roșie au fost mereu asociate feminității, senzualității, violenței și întunericului. În noaptea sufletului ne pierdem și ne regăsim, iar luna roșie e momentul care anunță această noapte.

Scarlet Moon a debutat scenic pe data de 3 august 2013 în clubul Ageless din București.

Formația îi are în componență pe Ian Marru (chitară solo, backing vocals), Ștefan Bereș (chitară ritm), Andrei Cosmin (baterie), Costi Dominteanu (clapă), Ilyin Adrian (bass, blockflute) și pe artiștii lirici Odin și Amélie.