Biografie Scorpions



Scorpions

Genuri muzicale:
HeavyHard Rock

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne

Trupa germana de hard rock/heavy metal Scorpions a luat fiinta in anul 1965 in Hannover.
Adevarata pupularitate a inceput sa apara pentru formatia germana odata cu lansarea albumului Fly to the Rainbow.
La scurt timp dupa aparitia acestui album, bateristul Jurgen Rosenthal paraseste trupa, fiind inlocuit de Rudy Lenners, un tobar belgian. In 1976 apare Virgin Killer, care starneste controverse prin coperta albumului, pe care se afla fotografia unei adolescente dezbracate. Pentru acest motiv, albumul este interzis in unele tari.
Materialul urmator, intitulat Taken by Force, este intens promovat in Statele Unite. Lovedrive, din 1979, este considerat de unii critici apogeul carierei Scorpions. Este urmat de Animal Magnetism, Blackout, Love at First Sting, Savage Amusement si Crazy World.
In 1993 apare albumul Face the Heat. Eye II Eye, din 1999, aduce o schimbare semnificativa de stil pentru Scorpions, cu unele elemente pop si techno.
Acoustica apare in 2001, un album live unplugged, urmat in 2004 de Unbreakable.
Ultimul material Scorpions a aparut in mai 2007 si se intituleaza Humanity Hour 1

Stil: hard rock

Componenta:
Klaus Meine - voce, chitara
Matthias Jabs - chitara
Rudolf Schenker - chitara
Pawel Maciwoda - bass
James Kottak - baterie

Discografie:

Lonesome Crow (1972)
Fly to the Rainbow (1974)
In Trance (1975)
Virgin Killer (1976)
Taken by Force (1977)
Tokyo Tapes (1978)
Lovedrive (1979)
Animal Magnetism (1980)
Blackout (1982)
Love at First Sting (1984)
World Wide Live (1985)
Savage Amusement (1988)
Crazy World (1990)
Face the Heat (1993)
Live Bites (1995)
Pure Instinct (1996)
Eye II Eye (1999)
Moment of Glory (2000)
Acoustica (2001)
Unbreakable (2004)
Humanity - Hour 1 (2007)
SCORPIONS
www.the-scorpions.com


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook