Cronica Scorpions - Humanity Hour I

de Morrison

Cronica Scorpions - Humanity Hour I

Inainte de a asculta noul album Scorpions, am citit un interviu in care Klaus Meine spunea ca daca i-ar trece prin minte sa se retraga, acum ar fi cel mai potrivit moment, albumul Humanity Hour I fiind extrordinar, in opinia lui, si perfect pentru a incheia cariera Scorpions. Declaratii de genul acesta probabil sunt bune pentru a creste asteptarile fanilor, dar pot fi si un lucru neinspirat atunci cand sunt exagerate si nerealiste.

Cronica Cronica Cronica  <a href=Scorpions - Humanity Hour I" />
Scorpions


Humanity - Hour I nu este un album slab din punct de vedere al interpretarii, instrumentatiei, productiei, care sunt la fel cum le stim din materialele precedente ale trupei, adica foarte bune pentru genul in care se incadreaza trupa, ci nesatisfacator tocmai din cel mai important punct de vedere: al compozitiei. In primul rand, este lipsit de varietate, din cele douasprezece piese nu mai putin de 10 fiind balade asemanatoare, cu aceeasi linie melodica, acelasi timbru vocal, pana si

versuri

asemanatoare.


Exceptie de la recitalul de balade fac "Hour I", piesa ce deschide albumul, "321", o combinatie de hard rock si rock'n roll, si pe alocuri "The Cross" (featuring Billy Corgan), cu niste riff-uri rapide si dure la refren.

Cronica Cronica Cronica Scorpions - Humanity Hour I
Scorpions


Pe de alta parte, daca nu ai asteptari foarte mari legate de acest album, aparut dupa trei ani de la "Unbreakable", s-ar putea sa iti placa pentru ca este un material destul de clasic Scorpions. Piese ca "The Game Of Life", "Love Will Keep Us Alive", "The Future Never Dies" au multe caracteristici din hiturile formatiei germane, doar ca sunt mai neinteresante si iti lasa impresia de repetitie si chiar de oboseala.

In rest, acelasi timbru vocal pentru care multi ii apreciaza, riffuri accentuate si parti instrumentale intercalate intre pasajele cu voce.

"Your Last Song" de exemplu, este o balada frumoasa, melancolica, dar iti lasa senzatia ca ai mai auzit-o de nenumarate ori Pe de alta parte, pentru nostalgici este probabil o adevarata incantare ca o trupa aflata in 2007 la al 17-lea material de studio sa isi fi pastrat foarte putin alterat stilul de pe primele albume, lansate prin 1972-1974.

Ultima piesa a albumului, "Humanity", care a fost lansata si ca single inainte de aparitia albumului, mi se pare si cea mai interesanta, in primul rand din perspectiva versurilor si a temei, diferita oarecum de temele "clasice" Scorpions. Piesa de altfel este si reprezentativa pentru conceptul albumului, asupra caruia trupa a tot insistat.

Cronica Cronica Cronica Scorpions - Humanity Hour I
Scorpions


Scorpions nu mai canta adespre iubire si inadaptare sociala, ci despre lucruri mai "mature", cum ar fi declinul umanitatii: "Humanity/ It's au revoir to your insanity/ You sold your soul to feed your vanity/ Your fantasies and lies". Piesa se incheie cu un apocaliptic "It's time". Inteles in acest fel, probabil ca intr-adevar un album mai alert, poate chiar mai "viu", nu ar fi avut acelasi impact.

Highlights: "The Future Never Dies", "We Will Rise Again", "Your Last Song", "The Cross", "Humanity".

SCORPIONS
www.the-scorpions.com

Cristina
Nota: 7.5/10

Tracklist:

1.Hour 1
2.The Game of Life
3.We Were Born to Fly
4.The Future Never Dies
5.You're Lovin' Me to Death
6.321
7.Love Will Keep Us Alive
8.Your Last Song
9.Love Is War
10.Rise Again
11.The Cross
12.HumanityDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook