SepticFlesh: Invazie greaca la Bucuresti

de Buvnitz

SepticFlesh: Invazie greaca la Bucuresti

In 2008 Septicflesh au lansat un album ce i-a propulsat direct in pachetul celor mai importante turnee europene (vezi Cradle Of Filth si Gorgoroth), Communion fiind de altfel unul din cele mai apreciate discuri ale anului trecut, Tin minte ca pe greci i-am vazut in Franta, la un festival, intr-un cort unde aproximativ 2000 de oameni erau exclusiv prezenti pentru ei. Spun exclusiv pentru ca fiecare stia piesele, daca nu le 'fredona', atunci un semn de apreciere sigur puteam vedea din partea lor.

Dar la Bucuresti, lucrurile stau cu totul altfel, teraele de pe Lipscani si berea ieftina par mult mai atractive, astfel ca pentru evenimentul din Live Metal Club s-au strans doar putin peste 100 de oameni.

SepticFlesh la Bucuresti

Un turneu SepticFlesh headliner era de asteptat, de apreciat gestul lor de a promova scena greceasca cu aceste trupe de deschidere despre care ma voi limita la cateva aspecte si cel mai important, cred eu, ar fi ca din cate se pare grecii tin foarte mult la partea de mister, o introduc in compozitii de cate ori au ocazia, fie prin samplere si track-uri de pe laptop (cum deseori s-a intamplat in aceasta seara) fie prin armoniile instrumentelor.

Modul de compozitie e unul caracteristic, la fel cum de exemplu (unul mai cunoscut) si polonezii au un stil inconfundabil, asa si metalul elen poate fi recunoscut cu usurinta. Eu zic ca fiecare trupa a avut cate ceva special de spus, foarte surprins de prestatia Inactive Messiah, nu de alta dar de fiecare data cand au poposit pe meleaguri autohtone parca ceva nu era la locul lui. Din pacate trupele de deschidere au fost oarecum umbrite de volumul mult prea tare impus de sunetist astfel ca din fata cu greu puteai distinge fiecare instrument in parte. O alta surpriza a fost chiar prima trupa, Dimlight, un fel de Cradle Of Filth, insa dupa parerea mea mult mai bine structurat.

Cat despre Septic Flesh, nu mi-au dat impresia de un show la potentialul maxim, de altfel destul de seci in vorbe intre piese. Playlist-ul a fost unul chiar echilibrat, atat cu piese de pe Communion cat si compozitii vechi, culminand cu Sumerian Daemons. Sincer vazandu-i cu un an in urma si avand inca amintirea ' proaspata' ma asteptam la ceva mai intens, dar poate mai importanta a fost executia impecabila si atmosfera de pe Communion, la fel de puternica ca si pe album.

SepticFlesh la Bucuresti


Playlist destul de scurt, nu cred ca a depasit 60 de minute, suficient totusi pentru a vea ce inseamna SepticFlesh, sigur din cei prezenti in sala, nu cred ca am avut pe cineva venit 'din curiozitate'. Asta poate e un lucru bun, publicul roman a inceput sa aleaga, bine asta cand nu vorbim de alegerea intre un concert si o terasa pe Lipscani.

Gizas

Galerie foto SepticFlesh la Bucuresti
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: