Biografie SepulturaSepultura

Genuri muzicale:
ThrashDeathGroove metal

Trupe similare:
Metallica  Slipknot  Slayer  Pantera  Megadeth  In Flames  Children Of Bodom

Trupa braziliana de thrash metal Sepultura s-a infiintat in 1984. Numele trupei semnifica "mormant" in limba portugheza, nume care i-a fost inspirat lui Max Cavalera dupa o piesa a formatiei Motorhead.
Membrii fondatori Sepultura au fost Max Cavalera (chitara si voce), fratele sau, Igor Cavalera (tobe), Paulo Pinto (bass) si Jairo Guedes (chitara). Primul lor material a fost un EP intitulat "Bestial Devastation", urmat in 1986 de un LP, "Morbid Visions". Albumul este considerat de referinta in istoria death metalului.
Dupa aparitia acestui album, Jairo Guedes paraseste trupa, fiind inlocuit de Andreas Kisser.
Albumul "Schizophrenia" din 1987 le aduce un contract cu Roadrunner Records. Trupa castiga numerosi fani si doi ani mai tarziu apare albumul "Beneath the Remains", incadrat in stilul thrash pur. Lansarea este urmata de un concert atat in Statele Unite cat si in Europa. In 1989, Sepultura canta in deschidere la King Diamond.
In 1991, apare "Arise", un album foarte bine receptat de fani. In ciuda acestui fapt, trupa nu este considerata mainstream. Aceasta se va intampla abia cu albumul "Chaos A.D.", in 1993. Thrash-ul este completat cu elemente groove. Acest stil este continuat si pe urmatoarea aparitie, "Roots" din 1996. Piesa self-titled este probabil cea mai cunoscuta a trupei braziliene.
In 1994, in paralel cu activitatea alaturi de Sepultura, Max si Igor scot un LP, cu un sound mai industrial, sub titulatura Nailbomb.
In 1996, Sepultura canta la Ozzfest, alaturi de Ozzy Osbourne, Slayer, Danzig, Biohazard si Fear Factory.
In acelasi an, Max Cavalera paraseste trupa si formeaza Soulfly. Ultimul concert al lui Max impreuna cu Sepultura este inregistrat pe albumul live din 2002, "Under A Pale Grey Sky".
Albumul "Against" apare in 1998, urmat de "Revolusongs", un EP, si de "Roorback" in  2003.
"Dante XXI" apare in martie 2006. Intr-un interviu recent, Max si Igor anunta ca se vor reuni.

Stil: thrash metal
Componenta:
Andreas Kisser (chitara)
Derrick Green (voce, chitara)
Paulo Jr. (bass)
Jean Dolabella (tobe)

Discografie:
Morbid Visions (1985)
Schizophrenia (1987)
Beneath the Remains (1989)
Arise (1991)
Chaos A.D. (1993)
Roots (1996)
Against (1998)    
Nation (2001)
Roorback (2003)
Dante XXI (2006)
SEPULTURA
www.sepultura.uol.com.br
www.myspace.com/sepultura