Biografie Serj Tankian



Serj Tankian

Genuri muzicale:
AlternativeExperimentalNumetal

Trupe similare:
Slipknot  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day

Serj Tankian s-a nascut pe data de 21 august, 1967 in Beirut. Pe langa cariera de muzician in cadrul System of a Down, Serj este si poet, compozitor si activist. Alaturi de Tom Morello, este co-fondatorul Axis of Justice, o organizatie nonprofit. A realizat 5 albume alaturi de SOAD, iar pe 23 octombrie, va lansa primul album solo intitulat Elect the Dead.
Tankian are propia casa de discuri, intitulata Serjical Strike Records, o sub-diviziune Columbia Records. De asemenea, a colaborat cu diverse trupe printre care se numara Dog Fashion Disco si Deftones.
Momentan, Serj se ocupa de albumul solo, Elect the Dead. Va urma un turneu alaturi de Foo Fighters, programat pentru luna noiembrie. Larry LaLonde este singurul artist confirmat pentru concerte live ale lui Serj. Trupa se intituleaza The FCC, o prescurtate a frazei Flying Cunts of Chaos. De asemenea, Tankian a declarat ca nu include nici o piesa SOAD in setlist.

Stil: experimental rock/alternative metal/art rock

Discografie:
System of a Down:
Syestem of a Down (1998)
Toxicity (2001)
Steal This Album! (2002)
Mezmerize (2005)
Hypnotize (2005)
Serart:
Serart (2003)

Axis of Justice:

Concert Series Volume 1 (2004)
Solo:
Elect the Dead (2007)
SERJ TANKIAN
www.serjtankian.com
www.myspace.com/serjtankian


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook