SHIFTING SANDS despre Kavarna Rock

de Cristi Nedelcu

SHIFTING SANDS despre Kavarna Rock


Trupa bucuresteana Shifting Sands a urcat, in weekendul trecut, pe scena prestigiosului festival Kavarna Rock din Bulgaria, unde a participat la finala Jagermeister Battle of the Bands.

Iata cateva impresii impartasite pe pagina de Facebook a trupei:

„Concertul de la Kavarna Rock a fost o experienta de neuitat, pentru ca am cantat pe aceeasi scena cu muzicieni cu care am crescut sau pe care ii apreciem foarte mult. Am avut ocazia sa participam la un festival organizat ca in Vest, din toate punctele de vedere – sonorizare (echipamente, sunetisti, tehnicieni), conditii de backstage excelente pentru toate trupele, indiferent de calibru, si, nu in ultimul rand, public numeros.

Tragerea la sorti pentru ordinea intrarii in concursul Jagermeister Battle of the Bands a facut ca noi sa deschidem, practic, festivalul, ceea ce ne-a dezavantajat, avand in vedere ca trupa castigatoare a fost decisa de public, iar acesta abia incepuse sa intre pe stadion la momentul in care noi am urcat pe scena. Asta nu ne-a impiedicat sa facem un show energic si sa cantam ca in fata unei arene arhipline. De altfel, majoritatea celor care ne-au vazut prestatia si-au manifestat aprecierea prin vot.

O contributie decisiva la energia cu care am cantat a avut-o Alex Musat (Awake, Out of Signal), un muzician de exceptie, care a invatat piesele noastre in timp record si care i-a tinut cu brio locul lui Andrei Ilie la tobe in acest concert. Multumim, Alex!

Kavarna Rock ramane pentru noi o experienta foarte placuta: dincolo de faptul ca am urcat pe o scena mare, cu sonorizare impecabila, am putut sa ne intalnim si sa discutam in backstage cu muzicieni importanti ai scenei metal (printre care Michael Kiske, Kai Hansen si Mike Portnoy) si am vazut cateva recitaluri excelente ale unor trupe mari (Twisted Sister, Kamelot, Within Temptation si altele).

Felicitam celelalte doua trupe romanesi care au participat la concurs (Hatemode si An Theos – marii castigatori), le multumim organizatorilor bulgari, echipei Metalhead si mai ales publicului venit din Romania ca sa ne sustina.

Ne vedem pe 15 iulie, la Arenele Romane, unde vom canta in deschiderea finlandezilor de la Sonata Arctica!“

SHIFTING SANDS s-a infiintat in 2011 la Bucuresti si abordeaza genul progressive metal. in cei patru ani de cand activeaza, trupa a castigat Premiul I la Festivalul Posada Rock, a concertat pe principalele scene din Bucuresti si a participat la festivaluri internationale, precum Kavarna Rock, Metalhead Meeting, OST Fest sau Posada Rock.

in paralel cu activitatea concertistica formatia lucreaza la albumul de debut pe care spera sa il lanseze in toamna acestui an.

Componenta SHIFTING SANDS:

Daniela Oancea – voce

Bogdan Trimbaciu – chitara, clape

Razvan Braileanu – bass

Bogdan Prundeanu – chitara

Andrei Ilie – tobe

Pagina de Facebook a trupei SHIFTING SANDS:

http://www.facebook.com/shiftingsandsband

Canalul de YouTube al trupei SHIFTING SANDS:

https://www.youtube.com/user/ShiftingSandsBand/videosDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook