SculavRock: Shinedown, Arkona, Scar Simetry, Dr. Acula

de Morrison

SculavRock: Shinedown, Arkona, Scar Simetry, Dr. Acula

Continuam epopeea in taramurile noi ale rockului, pentru ca, nu?, in fiecare zi apare un clip sau un album nou si exista muzica si dincolo de frontiera Metallica si Manowar ! In caz ca nu stiri care e treaba cititi care-i treaba cu Sculav'Rock aici.

Pentru a pregati terenul pentru viitorii ascultatori (si) de muzica cu cuaie si scoasa dupa 2005, pentru ca, nu?, trebuie sa invatam sa cerem la Rockoteca si altceva decat Ma'sa lu Alma si Sica si Stroi, astazi va prezentam patru trupe meserie din diferte arii stilistice roachenrol metalice !

Incepem cu Shinedown, niste americani tatici de post-grunge cu metal alternativ, baietz care au rupt Billboardul in doua anul trecut cu un album bestial "The Sound of Madness". Trupa se recomanda ascultatorilor de Alice In Chains sau Pearl Jam adica nebunilor care inca mai cred ca Seattle e un oras din tara Nirvana ! Piesa de mai jos e inclusa si pe sountrack-ul unui din filmele Twilight (nu mai stiu care) asa ca daca va enerveaza moaca lu Robert puteti sa cititi o stire pe METALHEAD cat timp acordati 3 minute clipului de mai jos: If You Only Knew.

Continuam periplul nostru cu o trupa ruseasca de folk metal, ARKONA, un nume cunoscut in special in zonele moldovene ale tarii, acolo unde vinisoru curge bine pe dansuri folchiste a la Finntroll si Korpiklaani. Arkona se distanteaza cumva de trupele mai sus amintite pentru ca-si improspateaza soundul (ce termeni folosesc) cu elemente din folclorul rus. Urmariti mai jos piesa Goi, Rode, Goi de pe albumul din 2009 cu acelasi nume ! Si da, gagica e blonda si live poarta blanuri de animale moarte pe ea pentru a intari atmosfera !

Ei bine urmeaza o revelatie personala de-a mea (desi am descoperit-o acum vreo 5 ani). Se cheama Scar Simmetry si vin de pe taramul unde muzichia metalista melodica cu mortaciuni (melodic death metal-ul adica) curge lin si fin pe timpane. Trupa se recomanda ascultatorilor de Bodoame mai coioase nitel adica imbinate cu Tranquillitati mai melodice. Nu stiu daca ati inteles ceva, dar ascultati Noumenon And Phenomenon de pe albumul minune scos anul asta Dark Matter Dimensions.

Ultima trupa din lectia pe care n-o doriti de astazi este Dr. Acula o trupa americana de grindcore death metal care sunt un fel de Cap De Craniu ai Americanilor (baieti, dati o bere!). Adica se recomanda iubitorilor de tonalitati de batalie fantastica si lupte corp la corp pe chestii gen Napalm Death sau Cerebral Turbulency. Ascultati mai jos Is This A Party, o piesa cu un videoclip meserias numai bun de incalzit dimineata pe calorifer (sau cu caloriferul).

Atat pentru azi ! Ne vedem si auzim maine ! Si nu uitati, Sculav'Rock va antreneaza pentru viitor !

MorrisonDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook