Detalii oficiale despre concertul Shining la Brasov

de Morrison

Detalii oficiale despre concertul Shining la Brasov
Ce oportunitate mai buna de a prezenta un nou numar din KOGAIONON magazine ar putea fi decat un show cu una din trupele intervievate? Nebunia cu aceste concerte a plecat de la ideea de a lansa intr-o forma cat mai adecvata ultimul numar din revista underground KOGAIONON, o revista al carui prim numar a fost realizat in 1995!

Istoria ei dar si toate paginile pot fi citite pe site-ul propriu. Intrucat revista si-a propus inca de la inceput sa promoveze trupe underground extreme, in paginile ei ati putut gasi deopotriva atat material Black, Gothic, Doom sau Death Metal cat si DarkWave, Ambient, Industrial sau Ethereal. Usor confuzant pentru fanii Metal-ului extrem pe de o parte, dar si pentru fanii fazelor mai abstracte, pe de alta parte, KOGAIONON a adunat in propriile pagini stiluri diferite, din concepte diferite, care, in multe cazuri, s-au dovedit a avea aceleasi radacini. De aceea, inca din 1995 s-a putut citi in aceeasi revista si despre OPETH, MY DYING BRIDE & MOONSPELL dar si despre AGHAST, TENHI & STILLE VOLK sau LACRIMOSA & IN THE WOODS alaturi de RAISON D'ETRE & ARCANA sau BURZUM & EMPEROR alaturi de COPH NIA & ULVER si exemplele pot continua.

Asadar, KOGAIONON magazine a ajuns acum la numarul 10 iar in cele 108 pagini tiparite profesional veti putea citi peste 150 de recenzii, retorice dar si interviuri detaliate, cu: SHINING, ARCANA, MY DYING BRIDE, SPIRITUAL FRONT, ZA FRUMI, TENHI, AGALLOCH, ROSE ROVINE E AMANTI, ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, ROME, STILLE OPPROR, TRIARII si SOPOR AETERNUS. Acest numar aniversar apare doar in editie limitata si se adreseaza exclusiv colectionarilor de presa tiparita!

SHINING este un proiect Metal ce s-a infiintat in 1996, de catre un tanar suedez, care la doar 13 ani dorea sa socheze si sa le arate si altora cat de ciudat/talentat este el, avand ca sursa de inspiratie trupe ca BURZUM, STRID, MANES, CELTIC FROST dar si OPETH sau DEVIL DOLL. Astazi, la 25 de ani, Niklas Kvarforth are deja cinci albume realizate, al saselea va aparea in cateva saptamani, cateva zeci de concerte mai mult sau mai putin controversate si se pare ca SHINING este "pe val". Multi spun ca a ajuns atat de mediatizat nu datorita muzicii ci mai degraba prestatiei sale pe scena, barfelor si scandalurilor din jurul acestui personaj, apreciat de unii si defaimat de altii. Se poate sa fie asa sau poate nu aveti ocazia sa va convingeti singuri oricum, este singura trupa Metal ce a reprodus intr-o forma Dark "Sonata Lunii", compusa de celebrul Beethoven

Daca ar fi sa ne luam dupa incadrarile muzicale, probabil ca Suicidal Black Metal ar putea fi stilul cel mai potrivit pentru SHINING. Combinatia expresiva de Black Metal agresiv cu insertii Doom Metal, chiar Pop/Rock pe alocuri, a facut din SHINING, poate, cea mai reprezentativa trupa a genului Depressive Black Metal

In jurul numelui SHINING graviteaza si alte trupe care au avut sau inca mai au legaturi cu membrii cvintetului: MAYHEM, CARPATHIAN FOREST, SKITLIV, ONDSKAPT, BETHLEHEM, DEN SAAKALDTE, HJARNIDAUDI, CRAFT, URGEHAL, SYNERGY, BLOODLINE si lista ar putea continua. Sa nu uitam ca timp de ceva ani bateristul a fost celebrul Hellhammer (ARCTURUS, MAYHEM). Ultima componenta a trupei ne prezinta foarte tineri muzicieni care reusesc insa sa-l multumeasca pe Niklas, acesta declarand ca SHINING este acum o trupa propriu-zisa, nu doar un proiect solo.

Un scurt interviu despre ce se asteapta SHINING sa gaseasca la Brasov veti citi curand Pana atunci, puteti (re)citi interviul de acum vreo 2 ani cu liderul acestei trupe, aici.

Trupetii vin in premiera in Romania pe 21 martie pentru EXPERIMENTAL BLACK EVENING, unde sa ne cante (si) altfel decat cum stiu fanii, mai ales ca isi vor prezenta in mod oficial si noul album, realizat sub bannerul Osmose Productions, intitulat "Klagopsalmer".

INDIAN FALL este o trupa Black Metal brasoveana ce s-a infiintat in 1996. Materialul cu cel mai mare impact asupra scenei Metal a fost albumul scos in 2001, intitulat "Pathfinder", bine primit atat de presa autohtona cat si cea de afara. Din 2003 si pana in 2007 trupa a fost considerata de multi ca fiind desfiintata, deoarece nu s-a mai auzit nimic de ea (plecarea bassistului Adrian in strainatate a blocat orice activitate, el fiind si liderul trupei). Ei bine, intr-o formula usor schimbata fata de "Pathfinder", cei cinci muzicieni revin in forta, atat ca materiale audio cat si ca vizibilitate.

In ultimul an INDIAN FALL a concertat la diverse festivaluri, alaturi de trupe ca: MOONSPELL, CREMATORY, LAKE OF TEARS, ORPHANED LAND sau SEAR BLISS. Pe 21 martie INDIAN FALL isi va prezenta noul sau album, "Seasons In Equilibrium", un amestec de Black si Death Metal, cu multe insertii atmosferice, melodice dar si experimentale sau progressive, un material la care au lucrat din greu dar care promite mult! Un scurt interviu cu INDIAN FALL va putea fi citit in zilele urmatoare.

Seara EXPERIMENTAL BLACK nu se va termina dupa cele doua concerte, deoarece va fi organizat un AfterParty, in barul clubului SUBURBAN, exclusiv pentru participantii la eveniment, unde se va putea sta la un pahar de vorba (si nu numai) cu trupetii dar si cu toti cei ce doresc sa petreaca o NOAPTE Metal in Brasov.

Clubul SUBURBAN se afla pe B-dul 15 Noiembrie nr. 86, in spatele DHL, la subsolul sediului ARDAF din Centrul Civic, www.club-suburban.ro. Cateva preturi speciale din aceasta locatie in seara evenimentului: bere pahar 400 ml: 3.5 RON, apa minerala/plata/racoritoare 500 ml: 4 RON. Partenerii nostri SUBURBAN vor veni si ei cu anumite premii atractive dar toate la timpul lor

O Seara Speciala, recomandata fanilor Black Metal, Doom Metal, Thrash Metal, Death Metal Dar si altor pretendenti de senzatii tari!

Pretul unui bilet va fi de 70 RON (60 RON pana la data de 28 februarie).

Se pot face si rezervari individuale la adresa kogaiononmagazine@gmail.com, pana la data de 28 februarie. Cei interesati vor trebui sa trimita un email la adresa mentionata in care sa specifice numele, prenumele si domiciliul (oras/comuna, judet). Raspunsul organizatorului la mesajul trimis (in maximum 48 de ore) va insemna automat confirmarea rezervarii, plata biletului facandu-se in ziua concertului, la intrare existand o Lista de Rezervari. De retinut ca rezervarea biletului pe email implica achitarea in seara de 21 martie a sumei de doar 60 RON.

Mai mult, in limita stocului disponibil, doar cel ce va beneficia de aceasta rezervare va avea posibilitatea de a-si alege 2 CD-uri gratis dintr-o lista de peste 700 de albume Metal/Ambient/Industrial (pe principiul prima solicitare onorata) care ii va fi pusa la dispozitie pe email, ridicarea acestor CD-uri facandu-se in ziua concertului, dupa verificarea persoanei (pe baza actului de identitate) cu cea trecuta in Lista de Rezervari

De mentionat ca numarul de bilete va fi limitat, la fel ca si accesul la AfterParty, pentru ca toti participantii sa poata sa petreaca pana dimineata (maximum orele 8.00) in conditii decente si confortabile.

Va asteptam!

Brasov, 21 martie 2009, Club Suburban, Orele 20.00.

Biletele vor fi disponibile incepand cu data de 19 ianuarie in: Magazinele din Reteaua Diverta, www.ticketpoint.ro , www.beautyofpain.ro (Timisoara), Bestial (Titus, Bucuresti), Herod - BangYourBrain.com (Brasov).
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook