Biografie SilverchairSilverchair

Genuri muzicale:
AlternativePost grunge

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma  Muse

Silverchair este o trupa rock formata in Australia. Pana in momentul actual, grupul a vandut peste 6 milioane de albume. Fiecare disc a produs cel putin un single plus o pozitie pe primul loc in topul australian. Silverchair este una din cele 3 trupe din Australia, ce a reusit sa aiba cel putin 1 single.
Silverchair a fost formata in 1992, sub numele de Innocent Criminals. Chitaristul Daniel Johns si tobarul Ben Gillies au inceput sa cante impreuna inca de la varsta de 14 ani. Ulterior, Chris Joannou si Tobin Finnane s-au alaturat celor 2. Formatia a ajuns in mainstream la mijlocul anului 1994 atunci cand au castigat un concurs national intitulat Pick Me. Albumul de debut, Frogstomp, a fost inregistrat in doar 9 zile. Discul a ajuns in U.S. top 10 cu peste 2,5 milioane de albume vandute. In acel an, membrii Silverchair aveau doar 15 ani. Un an mai tarziu, trupa a sustinut un turneu alaturi de Red Hot Chilli Peppers.
Tot in acelasi an, cei 3 au inregistrat albumul Freak Show, lansat in 1997. A lansat 3 single-uri - Freak, Abuse Me si Cemetery. Dupa absolvirea liceului, trupa a avut mai mult timp pentru a inregistra un nou album. Non Ballroom a fost lansat in martie 1999. Au urmat doua turnee alaturi de RHCP si Blink - 182. La sfaristul anului 2000, Siverchair a semnat cu Atlantic Records. Singurul concert din anul 2000 al trupei a fost si cel mai mare, cu peste 250.000 de oameni prezenti.
In iunie 2001, trupa a intrat in studio pentru a inregistra Diorama. Albumul a intrat direct pe primul loc in topul din Australia. In octombrie 2002, Diorama a castigat 6 premii ARIA, printre care Best Group si Best Rock Album. Momentan Siverchair se afla intr-o pauza.

Stil: hard-rock/post-grunge/alternative rock

Componenta:
Daniel Johns - chitara/voce
Chris Joannou - bas
Ben Gillies - tobe

Discografie:
Frogstomp (1995)
Freak Show (1997)
Neon Ballroom (1999)
Diorama (2002)
Young Modern (2007)
SILVERCHAIR
www.chairpage.com
www.myspace.com/silverchair