Biografie Six Feet UnderSix Feet Under

Genuri muzicale:
DeathGroove metal

Trupe similare:
Sepultura  Slipknot  Pantera  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death

Six Feet Under (sau SFU) a reprezentat proiectul lui Chris Barnes, inca de pe vremea cand acesta activa in trupa Cannibal Corpse. Alaturi de el, a participat si Allen West, membru Obituary. Initial, trupa a dorit sa ramana doar un proiect, insa atunci cand Barnes a parasit CC, a decis sa se concentreze doar pe Six Feet Under.
Versurile trupei sunt deseori brutale si apocaliptice, chiar daca conceptia lui Barnes a devenit mai putin brutala in ultima vreme. Tematica trupei se invarte in jurul violentei, mortii, politicii, capitalism sau manifestari anti-razboi. Unul din cel mai popular cantec al americanilor, este Warpath. Nota liniara a piesei, a fost inregistrata la 4:20 p.m., pe data de 20 aprilie, 1997.
SFU a lansat doua albume de piese cover. Primul, Graveyard Classics este un album de cover-ruri ce cuprind Dead Kennedys, Black Sabbath si Jimi Hendrix. Al doilea disc, Graveyad Classics 2, este un remake integral al clasicului Back in Black, al celor de la AC/DC
SFU are un numar considerabil de fani in Europa, in special in Germania. Trupa a lansat o varianta speciala a piesei Bringer of Blood, in limba germana. Ultimele 5 albume lansate, au intrat in topurile germane.
Trupa a reusit un succes comercial moderat. Cel mai bine-vandut album ramane Maximum Violence, iar Six Feet Under s-a clasat in topul celor mai bine vandute trupe de death metal.

Stil: death metal/groove metal

Componenta:
Chris Barnes - voce
Steve Swanson - chitara
Terry Butler - bas
Greg Gall - tobe

Discografie:
Haunted (1995)
Warpath (1997)
Maximum Violence (1999)
True Carnage (2001)
Bringer of Blood (2003)
13 (2005)
Commandment (2007)
SIX FEET UNDER
www.sfu420.com
www.myspace.com/sixfeetunder