Cronica Six Feet Under - Death Rituals

de Morrison

Cronica Six Feet Under - Death Rituals
Deloc usor sa scrii cate ceva despre Death Rituals avand in vedere ca Six Feet Under au intrat in pana de idei inca din 2005 cu 13, disc lansat dupa un Graveyard Classics 2 care s-a dovedit un moment de respiro pentru trupa fiind in acelasi timp un fel de multumire pentru fanii ce considera SFU un AC/DC al metalului extrem.

Exista un sambure de adevar, atat AC/DC cat si Six Feet Under sunt doua trupe cu o reteta similara, doar ca in cazul australienilor povestea este 'usor' diferita. Insa despre Death Rituals vorbim, al zecelea material lansat de Six Feet Under, trupa etalon pentru metalul extrem american.Asadar nimic nou din partea americanilor. Acelasi craniu pe coperta, o lipsa de pasiune concretizata prin executia unor riffuri extrem de monotone si un Chris Barnes care da semne de epuziare totala. Linia vocala nu este deloc stabila, cu foarte multe iesiri din decor semn ca batranetea isi spune cuvantul in carierea acestui veteran care chiar si la onorabila varsta de 41 de ani ramane unul din cei mai mari frontmani din zona metalului extrem.

Un sentiment de deja-vu apare inca de la Death by Machete, piesa care da si startul discului, cu un pasaj 1/1 The Day The Dead Walked. Un alt experiment nereusit este Crossroads to Armageddon, o compozitie mai degraba ambientala plasata intr-un context muzical total diferit fata de ce inseamna Six Feet Under.

Partea instrumentala este cat se poate de monotona, s-a incercat un fel de back to the roots insa rezultatul final pare mai degraba un set de 13 piese 'la plesneala'. Lipseste acel sentiment de pasiune prezent pe Maximum Violence sau True Carnage.Multe nu sunt de spus despre Death Rituals. Un material monoton, prost compus, fara momente memorabile in urma caruia ascultatorul ramane doar cu dorinta de a audia primele discuri SFU in speranta ca viitorul va schimba directia muzicala a acestei trupe americane care a avut un cuvant greu de spus pe scena internationala. Daca mai exista un viitor.

Nota: 6/10

Gisaz

Tracklist:

1. Death By Machete
2. Involuntary Movement Of Dead Flesh
3. None Will Escape
4. Eulogy For The Undead
5. Seed Of Filth
6. Bastard
7. Into The Crematorium
8. Shot In The Head
9. Killed In Your Sleep
10. Crossroads To Armageddon
11. Ten Deadly Plagues
12. Crossing The River Styx
13. Murder Addiction


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook