Detalii oficiale: Skyforger in Romania

de Morrison

Detalii oficiale: Skyforger in Romania
Skyforger, una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe folk/pagan metal din Europa, va sustine in data de 4 iulie 2008 primul concert in Romania, la Cluj-Napoca, in Irish & Music Pub. Concertul face parte dintr-un mini turneu european, care va mai include aparitii in Ungaria si Slovenia, pe 5, respectiv 6 iulie.

Infiintata in 1995, in Letonia, trupa Skyforger este renumita pentru imbinarea originala a metal-ului cu muzica traditionala letona, cu evidente accente black metal care i-au caracterizat stilul inca de la inceputuri. Crud si rece, stilul extrem abordat de Skyforger este temperat de instrumentele traditionale care ancoreaza brutalitatea in mod ferm in trecut, fara a pierde din vedere legendele strabune pe care muzica urmareste sa le descrie. Fara a ignora activitatea de studio, aparitiile live Skyforger sunt foarte numeroase, atat turnee, cat si concerte in cadrul festivalurilor europene, fiind caracterizate in primul rand prin absenta compromisurilor! In prezent, trupa lucreaza si la un nou material de studio.

De-a lungul timpului, Skyforger a aparut pe scena alaturi de mari nume ale metal-ului, cum ar fi: Obituary, Bolt Thrower, Legion Of The Damned, Dismember, Cradle Of Filth, Sinister, Pain, anul 2008 aducandu-le aparitii alaturi de trupe precum Celtic Frost, Ministry, Helloween, Morbid Angel, Arch Enemy, Six Feet Under. In data de 17 mai, trupa a fost capul de afis al festivalului Infernal Damnation din Londra, iar in 6 iulie va canta pe scena festivalului Metal Camp din Slovenia.

Mai multe informatii despre concertul din Cluj-Napoca, inclusiv pretul biletelor, vor fi anuntate in zilele urmatoare.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: