Biografie SlayerSlayer

Genuri muzicale:
SpeedThrash

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Pantera  Iris  Megadeth  Exodus  Bullet for My Valentine

Slayer este o trupa americana de thrash metal formata de catre Jeff Hanneman si Kerry King. Dupa cativa ani de activitate, formatia a devenit cel mai bun produs al industriei metal. Albumul Reign in Blood este considerat drept cel mai bun material al tuturor timpurilor. Trupa face parte din componenta "Big Four" ce ii mai cuprinde si pe Megadeth, Metallica si Anthrax.
Primul album, Show No Mercy a fost finantat de catre King si Araya. Acesta a fost lansat in 1983, de catre Metal Blade Records. Vanzarile albumului au depasit 20.000 de exemplare. Au urmat cateva turnee, alaturi de UFO, Venom si Exodus.
La inceputul lui 1985, Show No Mercy a depasit 40.000 de exemplare vandute. Tot in acelasi an, a fost lansat Hell Awaits, material ce prezenta o structura mult mai complexa. A urmat un contract cu Def Jam Records. Reign in Blood a fost primul disc ce a intrat in topul Billboard 200.
In octombrie 1986, Slayer a pornit in turneul Reign in Pain, alaturi de Overkill si Malice. La scurt timp, Lombardo a parasit trupa, datorita unor implicatii financiare. In 1987, acesta a decis sa se intoarca in Slayer.
Ulterior, trupa a intrat in studio pentru a inregistra un nou album. Rezultatul s-a intitulat South of Heaven si a fost cel mai de succes album al trupei, clasandu-se pe locul 57 in Billboard 200.
In 1989, formatia s-a intors in studio pentru un al 5-lea material. Seasons in the Abyss a fost lansat in octombrie 1990 si a debutat direct pe locul 44 in Billboard 200. A urmat un turneu alaturi de Megadeth, Suicidal Tendencies si Testament. Ulterior li s-au alaturat si cei de la Alice In Chains.
In 1992, Lombardo a parasit trupa datorita unor conflicte interne. Acesta a format trupa Grip Inc. Paul Bostaph (Forbidden) s-a alaturat trupei. In 1994, a aparut Divine Intervention, primul album fara Lombardo. A urmat un turneu alaturi de Biohazard si Machine Head.
Diabolus in Musica a fost lansat in 1998 si a debutat pe locul 31 in Billboard 200, cu vanzari de peste 50.000 de exemplare. A urmat God Hates us All (2001). Slayer a primit prima nominalizare Grammy, pentru piesa Disciple. Bostaph a parasit trupa, iar King l-a rugat pe Lombardo sa ocupe postul de tobar, cel putin pana la sfarsitul turneului mondial. Acesta a acceptat oferta, iar in final a decis sa devina un membru permanent.
In perioada 2002-2004, trupa a efectuat peste 250 de recitaluri. Christ Illusion a fost lansat in 2006 si a debutat pe locul 5 in Billboard, cu peste 62.000 de exemplare vandute. Este cea mai ridicata clasare a trupei. Totusi, in a doua saptamana, discul a coborat brusc pe locul 44. Ulterior, Slayer a castigat un premiu Grammy pentru "Best Metal Performance". In mai 2007, Blabbermouth.net a anuntat ca va fi lansat o carte biografica ce va contine istoria Slayer. Cartea este scrisa de Joel Mclver, insa data lansarii nu a fost anuntat.

Stil: thrash metal/heavy/speed


Componenta:
Tom Araya - bas/voce
Heff Hanneman - chitara
Kerry King - chitara
Dave Lombardo - tobe

Discografie:
Show No Mercy
Hell Awaits
Reign In Blood
South of Heaven
Seasons in the Abyss
Divine Intervention
Undisputed Atitude
Diabolus in Musica
God Hates Us All
Christ Illusion
SLAYER
www.slayer.net
www.myspace.com/slayer