Biografie SlipknotSlipknot

Genuri muzicale:
Groove metalNumetal

Trupe similare:
Sepultura  Linkin Park  Pantera  Korn  Coma  Disturbed  System of a Down

Trupa americana de nu-metal/alternative metal Slipknot s-a infiintat in 1995 in Des Moines, Iowa.
Trupa a pendulat intre mai multe nume pana la a se autointitula Slipknot: The Pale Ones, PyGSYSTEM, si altele.
O componenta stabila a fost definitivata la sfarsitul lui 1995, cand a aparut si albumul Mate.Feed.Kill.Repeat. Un an mai tarziu Corey Taylor este angajat pe post de vocal.
In 1997, Slipknot semneaza un contract cu casa de discuri Roadrunner Records. Un an mai tarziu apare albumul self-titled. Dupa aceasta aparitie, formatia participa la Ozzfest, marindu-si considerabil numarul de fani.
Al doilea album aparut la Roadrunner Records, Iowa, iese in 2001. Materialul primeste critici in general favorabile. Revista Rolling Stone il numeste primul album din era nu-metal, in timp ce britanicii Kerrang! il denumesc 'o capodopera minutios realizata de ura'.
In mai 2004 apare Vol. 3: (The Subliminal Verses), care ajunge pana pe locul 2 in topul Billboard. In anul 2006, Slipknot castiga titlul de Best Metal Performance la premiile Grammy. La scurt timp, este lansat DVD-ul Voliminal: Inside the Nine.
La inceputul lui 2007, solistul Corey Taylor declara intr-un interviu ca fiecare membru al trupei se va concentra o perioada asupra proiectelor solo, urmand ca Slipknot sa isi reia activitatea la inceputul lui 2008.
In aprilie 2007, pe site-ul oficial al trupei apare o stire care anunta ca Slipknot lucreaza la un nou album, care va fi lansat in 2008. In prezent, bateristul Joey Jordison este in turneu impreuna cu formatia Korn.

Stil: nu-metal/alternative metal

Componenta:
Sid Wilson - clape
Joey Jordison - baterie
Paul Gray - bass, voce
Chris Fehn - percutie, voce
James Root - chitara
Craig "133" - clape
Shawn "Clown" Crahan - percutie, voce
Mick Thomson - chitara
Corey Taylor - voce

Discografie:
Mate. Feed. Kill. Repeat (1996)
Slipknot (1999)
Iowa (2001)
Vol. 3 (The Subliminal Verses) (2004)

SLIPKNOT
www.slipknot1.com
www.myspace.com/slipknot1