Snow Patrol lanseaza albumul Fallen Empires in noiembrie

de Chaos Lore

Snow Patrol lanseaza albumul Fallen Empires in noiembrie


Snow Patrol, trupa irlandezo-scotiana formata din cinci membri si care a obtinut multiple premii, lanseaza cel de-al saselea album de studio, ”Fallen Empires”, la Fiction Records, pe data de 14 noiembrie 2011.


Inregistrat la Los Angeles cu producatorul de cursa lunga Garret “Jacknife” Lee, ”Fallen Empires” include hitul “Called Out In The Dark” si incredibilul nou single “This Isn’t Everything You Are”.

Snow Patrol - voce Gary Lightbody, chitarist Nathan Connolly, basist Paul Wilson, baterie Jonny Quinn si orga, Tom Simpson - a inregistrat “Fallen Empires” la Eagles Watch in Santa Monica.

Melodiile au fost remixate in studiol lui ‘Jacknife’ Lee, in Topanga Canyon, fosta comuna hippie si fosta casa a lui Neil Young si Woody Guthrie. Corul a fost inregistrat de LA Inner City Mass Gospel Choir din Compton, iar Troy Van Leuwen din Queens Of The Stone Age asigura chitarile suplimentare pentru doua melodii.


Rezultatul este un album de 14 melodii care marcheaza un nou pas pentru Snow Patrol. De la chitari electrice, efecte de distors, tobe cu sonorizare de club si coruri cu accente de imn la liricismul lui Gary Lightbody, “Fallen Empires” are influente de la LCD Soundsystem “The Sound Of Silver”, U2 “Achtung Baby” si Arcade Fire “The Suburbs”. In ciuda experimentarii, “Fallen Empires” retine esenta stilului Snow Patrol.

Dinamica emotionala caracteristica trupei este inca acolo: ”New York” este plina de viata si iti creeaza o stare asemanatoare cu asteptarea premergatoare unui festival, ”The Garden Rules”, o melodie ca o romanta de toamna, iar ”This Isn’t Everything You Are” este o piesa clasica Snow Patrol, echivalenta cu ”Run” si ”Chasing Cars”.

Fallen Empires” este deci o urmare adecvata pentru “A Hundred Millions Suns” din 2008 si pentru colectia din 2009 vanduta in milioane de exemplare, “Up To Now”. Pur si simplu, este cea mai buna inregistrare a lor de pana acum si promite sa redefineasca Snow Patrol ca o forta mai ambitioasa, mai expansiva, mai creativa.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook