Biografie SodomSodom

Genuri muzicale:
Thrash

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Slayer  Pantera  Megadeth  Exodus  Bullet for My Valentine

Sodom este o formatie germana de thrash metal formata in 1982. Ei sunt considerati una din cele 3 trupe teutone ale zonei thrash - primele doua sunt Kreator si Destruction.
Componenta originala era formata din Tom Angelripper, Chris Witchhunter si Aggrssor. Cel din urma a parasit formatia inainte de lansarea lui Sign of Evil, find inlocuit de Grace Violator. Pe albumul de debut, Obsessed by Cruelty, tobarul a fost inlocuit de catre Destructor. Dupa lansare, acesta a parasit trupa pentru a se alatura celor de la Kreator. Tobarul a murit intr-un accident de motocicleta, in 1995.
Persecution Mania a fost lansat cu un alt chitarist, Frank Blackfire. A urmat un album live, Mortal Way of Live. Urmatorul disc a reprezentat un succes enrom pentru Sodom. Agent Orange, lansat in 1989 a fost vandut in peste 100.000 de exemplare. Blackfire s-a alaturat trupei Kreator, in locul lui find adus Michael Hoffman.
Cu acest line-up a fost lansat Better Off Dead (1990). In timul turneului Sud american, Hoffman a decis sa ramana in Brazilia. Inlocuitorul sau a fost Andy Brigs. A urmat Tapping the Vein, un album cu puternice influente death metal. Witchhunter a fost concediat, iar in locul sau a fost adus Atomic Steif.
Ulterior, Sodom au lansat Get What You Deserve. Pe langa elemente de death metal, erau prezente si cateva influente hardcore. In 1995 a fost lansat Masquerade in Blood. A urmat o noua schimbare de componenta. Bobbby Schottowsky a devenit noul tobar, in timp ce Bernemann a ocupat postul de chitarist.
In 2003 a fost lansat un dublu album live, inregistrat in Bangkok, Tailanda. Discul s-a intitulat One Night in Bangkok. In 2006, Sodom a scos pe piata albumul cu acelasi nume.

Stil: thrash metal/deathtrash

Componenta:

Tom Angelripper - voce/bas
Boby Schottkoswki - tobe
Bernemann - chitara

Discografie:
Obsessed by Cruelty
Persecution Mania
Agent Orange
Better Off Dead
Tapping the Vein
Get What You Deserve
Masquerade in Blood
'Til Death Do Us Unite
Code Red
M-16
Sodom
SODOM
www.sodomized.info
www.myspace.com/sodomdeathsquad