Cronica Sodom - Sodom

de Morrison

Cronica Sodom - Sodom
Anul de gratie 1982. Un orasel din vestul Germaniei. 2 oameni. O formatie. Un gen muzical. O legenda. Momentul de glorie al trupei Sodom a avut loc candva in penultima decada. Dupa albumul "Agent Orange", datorita unor anumite schimbari de stil nedemne de a fi mentionate, nemtii au inceput sa piarda o gramada de fani.

Iata ca, in 2006, scot un album foarte bun, cel mai bun din ultimii 17 ani. Acelasi thrash old-school care i-a consacrat, aceeasi agresivitate iesita din comun, riff-uri criminale cantate cu acea precizie care tine loc de trademark nemtilor de pretutindeni.

Cam asa as putea caracteriza 7, hai 8 piese de pe acest album. Umplutura constituita de celelalte piese nu este de o calitate scazuta, doar ca, nah. sunt prea melodioase pentru gusturile mele, asteptarile mele de la niste giganti ca Sodom fiind altele.

Tom, zis si Angelripper este, ca de obicei, membrul cheie al trupei. Da, bass-ul sau nu prea se aude dar vocea sa este cea care duce acest material de la "bun" la "extraordinar". Dovedeste ca, la varsta sa, inca mai poate sa cante thrash si inca bine.

Am cam laudat riffurile mai devreme, dar, la o ascultare mai atenta, acestea sunt destul de terne, chiar mediocre pe unele piese. Cele mai bune se gasesc pe piesele "Lay down the law", "Bibles and guns", "Lords Of Depravity" si, piesa mea favorita, "Blood On Your Lips".


Daca ar trebui sa dau note fiecarui membru al trupei, in functie de evolutia sa pe acest material, Angelripper ar lua 10, Schottkowski ar lua 9 (de 2 ori m-a facut sa ma intreb cate maini are), iar domnul Bernemann ar merita un 7.5. Nu este aproape nimic obiectiv in notele acordate (am invatat asta de la scoala :D), fiecare fiind liber sa dea propriile note, calificative, buline albe/negre sau ce-o mai vrea.

Nu mai scriu o incheiere, dandu-va timp sa luati acest album si sa-l ascultati cu mare atentie, pentru ca, alaturi de Sadus Out For Blood, este cel mai bun produs de thrash pur din ultimii cativa ani.

SODOM
www.sodomized.info
www.myspace.com/sodomdeathsquad

Unlight
Nota: 9.5/10

Tracklist:

1. Blood On Your Lips
2. Wanted Dead
3. Buried In The Justice Ground
4. City Of God
5. Bibles And Guns
6. Axis Of Evil
7. Lords Of Depravity
8. No Captures
9. Lay Down The Law
10. Nothing To Regret
11. The Enemy Inside


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook