Biografie Soilwork



Soilwork

Genuri muzicale:
AlternativeDeathMelodic

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Linkin Park  Vita de Vie  Tarja Turunen  Evanescence  Korn

Trupa suedeza de melodic death metal Soilwork s-a infiintat in anul 1996 in orasul Helsingborg.
Numele initial al formatiei a fost Inferior Breed, iar stilul muzical puternic influentat de trupe
precum Pantera, Meshuggah si Carcass. Odata cu schimbarea numelui are si loc si o schimbare de stil, care devine mai melodic.
Primul demo Soilwork se intituleaza In Dreams We Fall into the Eternal Lake. Chiar inainte de inceperea inregistrarilor, basistul Carl-Gustav Doos paraseste trupa, astfel ca partile de bass sunt realizate de chitaristul Peter Wichers. Demo-ul le aduce un contract cu Listenable Records.
In 1998, trupei i se alatura claparul Carlos Holmberg si basistul Ola Flink. In acesta componenta este lansat albumul de debut Steelbath Suicide. La scurt timp, chitaristul Ludvig Svartz si bateristul Jimmy Persson parasesc formatia.
In 1999 apare cel de-al doilea album intitulat The Chainheart Machine, dupa care in 2000 trupa intra din nou in studio pentru a inregistra un nou full-length, A Predator's Portrait. Albumul ii aduce in atentia publicului, fiind asemanati cu compatriotii lor In Flames.
Natural Born Chaos apare la inceputul anului 2002, urmat de un turneu alaturi de Hypocrisy, Scar Culture si Killswitch Engage. Spre sfarsitul anului este lansat cel de-al cincilea album, Figure Number Five. Henry Ranta paraseste trupa la inceputul lui 2003, fiind inlocuit cateva saptamani mai tarziu cu Richard Evensand.
Soilwork concerteaza in 2003 in Japonia impreuna cu Children Of Bodom, apoi in Statele Unite cu Chimaira si As I Lay Dying.
Stabbing the Drama apare in 2005, ajungand pe primele pozitii ale topurilor europene. In acelasi an, chitaristul Peter Wichers paraseste trupa, fiind inlocuit in mai 2006 cu Daniel Antonsson.
Pe 19 octombrie 2007 apare albumul Sworn to a Great Divide la Nuclear Blast Records.

Stil: melodic death metal

Componenta:
Bjorn Speed Strid - voce
Ola Frenning - chitara
Daniel Antonsson - chitara
Sven Karlsson - clape
Ola Flink - bass
Dirk Verbeuren - baterie

Discografie:
Steelbath Suicide (1998)    
The Chainheart Machine (2000)
A Predator's Portrait (2001)
Natural Born Chaos (2002)        
Figure Number Five (2003)        
Stabbing the Drama (2005)    
Sworn to a Great Divide (2007)

SOILWORK
www.soilwork.org
www.myspace.com/soilwork



Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook