Biografie Sonata Arctica



Sonata Arctica

Genuri muzicale:
Power

Trupe similare:
Nightwish  Manowar  Children Of Bodom  Helloween  Kamelot  Sabaton  Morphix

Trupa a fost formata de Tony Kakko, Jani Liimatainen, Marko Paasikoski, Tommy Portimo si Pentti Peura, initial sub numele de Tricky Beans. Stilul lor initial era mai aproape de hard rock decat de power metalul care le-a adus faima mai tarziu.
La inceputul carierei, au inregistrat trei demo-uri care nu au fost niciodata trimise unei case de discuri: Friend 'till the End, Agre Pamppers si PeaceMaker.
In 1997 isi schimba numele in Tricky Means, odata cu radicale schimabri de stil. Clapele devin un element definitoriu al soundului formatiei.
In 1999 apare demo-ul FullMoon la Spinefarm Records. Isi schimba si numele in Sonata Arctica.
Primul single Sonata Arctica, UnOpened, ajunge pe pozitia 20 in topul national in prima saptamana de la lansare. Sfarsitul lui 1999 aduce si albumul de debut, intitulat Ecliptica. Un an mai tarziu, sunt alesi de Stratovarius pentru a-i insoti in calitate de support band in turneul european al acestora.
Silence este lansat in iulie 2001, urmat de cel de-al treilea album, Winterheart's Guild, in 2003. Henrik Klingenberg devine noul clapar al formatiei.
In 2004 se despart de Spinefarm Records si semneaza cu Nuclear Blast.
Reckoning Night apare in octombrie 2004. Un an mai tarziu, sunt invitati de Nightwish sa-i insoteasca in turneul din Statele Unite.
Albumul Unia apare la inceputul lui 2007. In august 2007, Sonata Arctica au confirmat oficial ca l-au concediat pe chitaristul Jani Liimatainen.

Stil: power/progressive metal

Componenta:
Tony Kakko voce, clape
Elias Viljanen chitara
Marko Paasikoski bass
Tommy Portimo baterie
Henrik Klingenberg clape

Discografie:
Ecliptica (1999)
Silence (2001)
Winterheart's Guild (2003)
Reckoning Night (2004)
Unia (2007)
SONATA ARCTICA
www.sonataarctica.info
www.myspace.com/sonataarctica


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook