Biografie SoundgardenSoundgarden

Genuri muzicale:
Grunge

Trupe similare:
Nirvana  Alice in Chains  Pearl Jam  WHITE ASH  Seether  Kurt Cobain  Aprozar

Soundgarden s-a nascut in Seattle, in 1984. Formata de catre Chris Cornell, Kim Thayl si Hiro Yamamoto, Soundgarden este una din trupele fondatoare ale stilului grunge. Acestia au fost prima trupa de grunge ce a semnat cu o casa de discuri majora, insa nu au reusit sa atinga succesul comercial impus de trupe precum Nirvana sau Pearl Jam. Cel mai mare succes al formatie este albumul Superunknown, ce a debutat direct pe locul 1 in topul Billboard. In 1997, trupa s-a destramat.
Initial, Cornell canta inclusiv la tobe, insa trupa l-a adus pe Scott Sunquist pentru ca Chris sa se concentreze asupra partii vocale. Desi Soungarden a atras multe case de discuri, au trebuit cativa ani pentru ca trupa sa lanseze discul de debut, Ultramega OK. Ulterior, Soundgarden au fost nominalizati la premiile Grammy, pentru cea mai buna prestatie.
In 1991, trupa a lansat Badmotorfinger. Desi a avut un succes major, nu a reusit sa concureze cu albumul Nevermind, a celor de la Nirvana. A urmat un turneu alaturi de Guns N' Roses, ulterior sustinand cateva concerte alaturi de Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam si Ministry.
In 1994, a urmat Superunknown, cel mai de succes album a trupei. Ultimul disc lansat de Soundgarden este Down on the Upside. Din cauza unor conflicte interne, trupa a anuntat pe data de 9 aprilie, 1997 ca vor inceta activitatea muzicala.
Chris Cornell a continuat sa cante, formand trupa Audioslave. Matt Cammeron a reusit sa se integreze in Pear Jam. Kim Thayl si-a unit fortele cu Dave Grohl pentru a format trupa Probot.
Intrebat daca va exista o reuniune Soundgarden, Chris Cornell a declarat ca acest lucru nu se va intampla niciodata.

Stil: alternative/grunge/metal/heavy metal

Componenta:
Chris Cornell - voce
Kim Thayil - chitara
Matt Cameron - tobe
Ben Shepher - bas

Discografie:
Ultramega OK
Louder than Love
Screaming Life/Fopp
Badmotorfinger
Superunknown
Down on the Upside
SOUNDGARDEN
web.stargate.net/soundgarden