Biografie SpitfireSpitfire

Genuri muzicale:
AlternativeGrungeHard Rock

Trupe similare:
AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Vita de Vie  Scorpions  Evanescence  Queen

Trupa SpitFire a fost infiintata in anul 2006, la initiativa unor baieti pasionati de muzica buna si cu greutate. Astfel, dupa o serie de repetitii bine puse la punct, au sustinut in luna iulie 2006 primul concert de cover-uri in Big Mamou, urmand mai apoi sa-si dezvolte propriul stil bazat pe influente din metal,alternativ si grunge.
Din componenta fac parte: Alexandru (Lax) Constantinescu - voce, Laurentiu (Leo) Varlan - chitara, Liviu Popescu - bass si Bogdan (Bobo) Molesag - tobe.

In cei 2 ani si jumatate de activitate, SpitFire a cantat in cluburi precum: Utopia, Basement, Big Mamou si Suburbia, alaturi de artisti ca Nostradameus (Suedia), Ralf Jung (Germania), Luna Amara, Nexus, Voodoo. In 2007, pe 7 septembrie, trupa a fost prezenta la Festivalul Rock Out Loud din Poiana Brasov, iar in aprilie 2008 au fost invitati sa sustina o prestatie live, urmata de un interviu in cadrul emisiunii Autostrada TVR. Sirul de concerte a continuat cu cel din deschiderea trupei Voodoo, in aceeasi luna si cu Maratonul Rock in LMC, pe 14 iunie.

Vara anului 2008 le-a adus baietilor prilejul de a canta la mai multe festivaluri ca: Dacorum Bike Fest la Ciolpani (11 iulie), Pro Bikers Party la Snagov Park (22 august) – unde au impartit scena cu Act, Quartz, Altar, Luna Amara, Directia 5, concursul Academia de Rock la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Bucuresti (22 august).

Au urmat in toamna alte doua aparitii live in Big Mamou (11 septembrie) si in cadrul concursului Global Battle of the Bands (16 octombrie).Dupa o perioada de pauza, Spitfire revine cu o noua cantare in LMC, la Rock Maraton pe 1 februarie ora 20:00.


In 2009, trupa se pregateste sa intre in studio pentru a inregistra primul material discografic – Escape.

Componenta:

Bogdan (Bobo) Molesag : Baterie
Alexandru (Lax) Constantinescu : Chitara rece, Voce
Liviu Popescu : Chitara bass
Laurentiu (Leo) Varlan : Chitara ritmica, Chitara solo

Info:

http://www.myspace.com/spitfirebandromania