10 ani de METALHEAD (partea 1)

de Morrison

10 ani de METALHEAD (partea 1)


Anul acesta METALHEAD face 10 ani. Mai exact pe 3 august. O sa incerc sa scriu (desi nu am timp dar o sa-mi fac) cate ceva despre lucrurile care s-au intamplat in acesti 10 ani care multora dintre noi ne-au schimbat vietile.

Au trecut 10 ani in care am facut peste 700 de concerte (cred ca si mai multe) cu majoritatea trupelor romanesti (cel putin in perioada 2004 - 2008) cred ca le-am rotit pe toate, intr-o perioada complet seaca in underground de concerte, dar nu am lasat deoparte nici trupele straine, aducand mereu doar trupe care ne plac noua in mod deosebit unde am pierdut sau am castigat bani dar unde ne-am simtit extraordinar alaturi de voi.

Am muncit mult, am ajuns numarul 1 pe piata inca din 2005 iar momentan putem sa spunem ca avem 99% din piata de rock si metal online, mai ales ca urmatoarele siteuri de profil nu au pe luna adunate traficul nostru pe 3 zile. Zic asta nu ca sa ne laudam, nu e bine, e rau. E de foarte rau. E un semn ca ce facem facem bine dar e loc de mult mai bine si aici ar trebui sa vina ceilalti din urma. Ei nu sunt concurenta, trebuie sa luptam impreuna pentru mai bine, fiecare sa ne dezvoltam in paralel sa ne nisam, sa informam, sa ajutam trupele, casele de discuri si mai ales publicul, rockerul ala neinteles de societate care se refugiaza printre note.

Totul a inceput dintr-o joaca. Era sfarsit de iulie, 2004, cald. Trei prieteni buni, Tavi, Eli si cu Gaby Molotov (Molotov Cocktail) si-au deschis un club. Se chema Underworld. Cine l-a prins se poate considera fericit. Ascultam metal inca din generala dar la momentul respctiv cochetam de vreo 3-4 ani cu hc/punkul si cu metalul clasic de batalie (death, sepulturi, pantere etc..), gastile din Fire, golanii de la Romana si mereu cand ieseau conflicte eram o mana de oameni care incercam sa le aplanam. Erau vremurile de inceput ale miscarilor de strada din Bucuresti si din Romania, cand muzica rock incepea sa prinda aripi prin cluburi (perioada 2000 - 2004). Aveam Fire (seara lui Hefe unde se lasa mereu cu capete sparte la pogo), aveam Club A (batalii cu bodyguarzii), Backstage (il mai stie cineva pe Puiu?), avem multa votca cu Fanta, musetel si toata viata inainte. La o bere in Fire, Cicerone (unii din voi astia mai batrani il stiti, era o legenda locala) mi-a zis ca Tavi si-a facut carciuma si ca vrea sa faca o seara de metal acolo presarata si cu alte veleiltati ale muzicii mai dure. Asa ca pe 3 august s-a nascut prima seara METALHEAD. Am promovat-o cum am putut si s-au strans vreo 50-60 de oameni. (m-au ajutat mult prietenii de la Metalfan cu promovarea). Incet incet au trecut cateva saptamani iar pe 30 august (sau 31, nu mai stiu) a fost si primul concert acolo, cu Trooper. 5 lei intrarea, 300 de persoane, incredibil. Au urmat apoi concerte in fiecare marti pana m-am hotarat sa renunt la flyere si la afise si sa fac un site cu un forum unde oamenii sa poata vedea concertele urmatoare. Si asa a aparut apoteoticul dracu.ro care a "trait" pana la prima editie de Bucharest Metal Nights de la Baza Militara (o sa va povestesc de asta mai tarziu).

METALHEAD a fost intai o rockoteca si a ramas asa pana la ultima editie din Suburbia din 2009 (parca?) dupa ce a trecut prin Viking, Utopia, Old School, Baza Militara, Live Metal Club (Luputz) si Suburbia. Apoi a devenit incet incet un site, o comunitate inchegata, unita, un loc unde nu citesti doar eternele stiri despre ce-a facut Lar$, un loc unde mai gasesti si o cronica de album, de film, de carte (trebuie sa revenim la obiceiurile astea), un articol acid scris la nervi despre undergroundul romanesc, o lista, un top, un forum (pe vremuri), o parere obiectiva despre un concert, o cronica de eveniment, putin scandal (sau mai mult), sarcasm, umor alaturi de multa muzica buna.

In articolul urmator va povestesc cum l-am cunoscut pe Buvnitz si va detaliez lungul lui drum de la esafod la tron :)

p.s. in poza de mai sus regasiti echipa METALHEAD din 2005 in Vking (da stiu, aratam groaznic)

Morrison



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: