Aerosmith, zeii rockului - comunicatul organizatorilor

de Morrison

Aerosmith, zeii rockului - comunicatul organizatorilor

Concertul trupei Aerosmith a strans la Zone Arena, in Capitala, peste 30 000 de fani ai rockului. Doua ore de muzica, un spectacol curat, in traditia veche a hard rockului, fara artificii si efecte speciale, dar cu hituri unul dupa altul. O recapitulare magistrala a 40 de ani de istorie rock, la superlativ absolut.

Cu numai cateva luni in urma, ideea unui concert Aerosmith oriunde in lume parea foarte improbabila. Steven Tyler declara ca are nevoie de o pauza mai lunga pentru a lucra la brandul „Tyler”, in timp ce ceilalti membrii ai trupei se indoiau de seriozitatea lui si amenintau cu angajarea unui alt solist. Doar cu un pas inainte ca acest scenariu sa devina realitate – si dupa ce Tyler a urmat un program de reabilitare – cei cinci membri Aerosmith s-au asezat la masa discutiilor. „Ne-am uitat unul la altul si am stiut ca e timpul sa pornim din nou cu trupa la drum”, spunea chitaristul Joe Perry, chitaristul trupei, la inceputul anului.

Intr-o forma de zile mari, cu acelasi aplomb din anii `70 la purtator, Aerosmith si-a intins aseara aripile peste Bucuresti. Membrii trupei au aterizat in Capitala cu doar patru ore inainte de concert. Spectacolul de pe Zone Arena a inceput la ora 21.05. Pe acordurile celebrei „Like a Rolling Stone”, o uriasa cortina cu logo-ul Aerosmith a cazut, dezvelind scena. Joey Kramer, Steven Tyler, Brad Whitford, Tom Hamilton, Joe „Fuckin’”Perry si, la clape, Russ Irwin, tovarasul lor de drum de 15 ani, si-au facut aparitia pe ritmurile contagioase ale piesei “Love in an Elevator”. In ciuda mediei inaintate de varsta (cel mai tanar membru al formatiei are 58 de ani), trupei Aerosmith i-a luat mai putin de cinci minute ca sa arate fanilor din Romania de ce sunt cea mai iubita trupa americana, chiar daca existenta le-a fost marcata deopotriva de febra succesului si a esecului.

O prezenta scenica electrizanta, Steven Tyler, adolescent la 62 de ani, este one-man-show prin excelenta. Imbracat intr-un pardesiu stralucitor, pantaloni rosii mulati, tricou negru, adidasi cu paiete si celebrii ochelari de soare, solistul Aerosmith a dansat incontinuu, flirtand cu microfonul, impodobit ca intotdeauna, in celebrele esarfe. “Love in an Elevator” a iscat isterie printre fani, iar nebunia a continuat cu “Back in the Saddle”, melodia care spune totul despre reintoarcerea Aerosmith la “live” dupa atatia ani de absenta si proiecte solo. Agitatia nu s-a oprit nici dupa “Falling in love (is so hard on your knees)”. “Pink” a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca baietii de la Aerosmith n-au secrete in ce priveste senzualitatea.

Piese precum "Living on the Edge" si "Rag Doll" au lasat fanii fara rasuflare si fara voce. “Crazy” si “Crying”, una dupa alta, au trezit suspine la propriu. La fel si “Jaded”. “I Don’t Wanna Miss a Thing” a fost momentul culminant de tandrete al serii – mii de cupluri s-au sarutat pe celebra coloana sonora a filmului “Armaggedon”. “Baby Please Don’t Go” si “Draw the line” au readus hard rockul pe scena si au fost piesele cu care Aerosmith a incheiat concertul. Teoretic... Practic, bis-ul si o seara de neuitat s-au incheiat cu 60 000 de maini in aer, pe ritmurile “Dream On” (imnul trupei), “Walk this way”, cu impresionantul sau riff de chitara si “Toys”.

In deschidere, Reamonn a incalzit inimile fanilor timp de 40 de minute, incheindu-si recitalul cu celebra „Supergirl”.

Setlist complet Aerosmith: Elevator / Back in the Saddle / Fallin’ in Love / Eat the Rich / Pink / Living on the Edge / What It Takes / Ragdoll / Crazy / Cryin’ / Jaded / Can’t Stop Messin’ / I Don’t Wanna Miss a Thing / Sweet Emotion / Baby Please Don’t Go / Draw the line / Dream On / Walk This Way.

O galerie foto marca MIluta Flueras, harnicul nostru fotograf, poate fi urmarita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Poze concert Aerosmith in Romania la Bucuresti

O galerie foto cu aproape 100 de poze cu publicul de la concertul Aerosmith de ieri, vineri 18 iunie 2010, poate fi urmarita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Poze cu publicul la Aerosmith

Galeria contine poze si cu foarte multe ...celebritati locale :)



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: