Concerte Korn, Rasmus, Europe si Ska-P Romania la Peninsula 2010

de Buvnitz

Concerte Korn, Rasmus, Europe si Ska-P Romania la Peninsula 2010

Korn, Tricky, The Rasmus, Europe, Ska-P si Babylon Circus sunt primele formatii confirmate pentru editia din acest an a festivalului Peninsula, ce va avea loc in perioada 26-29 august la Targu Mures.

Inscrie-te la METALHEAD Daily Rocks, serviciul de newslettere personalizate, si primesti zilnic pe mail stiri si concerte conform setarilor tale si cu artistii tai preferati si informatii despre festival atunci cand apar !

Castiga 4 abonamente la Peninsula 2010 !

Formatii care au stabilit directia muzicii pe plan international, au scos hituri de un urias succes si au sustinut concerte memorabile vor veni intre 26 si 29 august la Tirgu Mures, la cea de a opta editie a Festivalului Peninsula. Festivalul nostru va fi si anul acesta un magnet pentru trupe de pe tot globul, incepand cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Franta.

Concertul lunii august va fi cel al Korn, cea mai mare si influenta formatie de metal de la sfarsitul anilor ’90, care a vandut 35 de milioane de albume in toata lumea. Formatia de nu-metal care combina hip-hop, alternative si elemente electronice a devenit vocea unei generatii: vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy si colegii de trupa nu transmit doar muzica, ci un fel de a trai, ceea ce i-a propulsat in topul celor mai bune albume, cu Life is Peachy, Follow the Leader sau cu Issues. Korn III – Remember Who You Are, albumul care urmeaza sa apara in luna iulie va avea, cu siguranta, aceeasi priza la public ca toata discografia Korn. Castigatori ai premiului Grammy, aflati pentru prima oara in Romania, cei de la Korn vor incheia seria concertelor de pe scena mare a Peninsulei.

Cand spunem Tricky ne gandim la “smecher” si complicat”, atribute care I se potrivesc perfect complexului artist, care este unul din idolii trip-hopului. Inca de la colaborarea sa cu veteranii genului, Massive Attack, a inceput sa popularizeze muzica sa intunecata, lenta si eterica, Karmacoma devenind cel mai stralucitor exemplu pentru faptul ca muzica are efecte vindecatoare.

Artist cu o voce inconfundabila, cel cu care colaboreaza divele muzicii internationale (Bjork, Neneh Cherry, Alanis Morissette), Tricky va sosi la Tirgu Mures cu toata formatia sa si va fascina publicul din fata Terasei.

Trupa finlandeza The Rasmus este un invitat care a gustat deja in anul 2006 la Festivalul Peninsula din entuziasmul de care sunt capabili peninsularii. In urma cu patru ani, pe malul Muresului 15.000 de fani au cantat alaturi de trupa megahitul “In the Shadows”, finlandezii intorcandu-se pentru a plusa nebunia rock pe care au produs-o data trecuta.

Si daca vorbim despre hit-uri rock trebuie mentionata prezenta granzilor din Suedia, Europe, care aduc aerul muzicii anilor ‘80 la Festivalul Peninsula prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, “The Final Countdown”. Dar Europe nu a cucerit fanii doar in urma cu doua decenii, pentru ca maestrii sunt nemuritori si cu ultimul album “Last Look at Eden”, pe care il vor aduce si la Tirgu Mures, dupa ce o intreaga Europa a avut ocazia sa il aprecize deja.

Formatia madrilena Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numarul unu al stilului ska-punk din Europa. Fetele insorite si muzica celor de la Ska-P reprezinta doar un voal care acopera mesaje critice adresate regimurilor politice transmise prin intermediul unei muzici de o inalta calitate. Elementele de mai sus sunt si cele care stau la baza atractiei mase inimaginabile de oameni le au fata de concertele lor, peste tot in Europa.

Gypsy-punk, reggae, ska si elemente melodice franceze sunt componentele Babylon Circus, un adevarat comando de elita al distractiei. Dupa etica clara a chanson-ului francez, trupa indeamna publicul la dans prin intregi filozofii in ceea ce priveste salvarea lumii.

„Nu intamplarea face ca Festivalul Peninsula sa se intipareasca in constiinta publica sub forma unui eveniment mereu diversificat. Prezenta unor nume precum Korn, Tricky si Ska-P este dovada ca valoarea de baza a festivalului nostru ramane in continuare diversitatea. Aici la Tirgu Mures nu punem accent doar pe prezentarea unor trupe de deschidere la festivalurile vest europene, ci, in acelasi timp, incercam sa oferim publicului nostru concerte dintre cele mai pretentioase si distractive. Tirgu Mures s-a dezvoltat pe parcursul anilor trecuti intr-un oras-festival, fapt de care se vor convinge toti cei care decid sa petreaca alaturi de noi sfarsitul lunii august, pe malul Muresului”, declara directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: