Casa de discuri a trupei Iris este data in judecata pentru 40.000 de euro

de Buvnitz

Casa de discuri a trupei Iris este data in judecata pentru 40.000 de euro

Un desenator care le-ar fi facut portretele membrilor trupei Iris in urma cu ceva timp vrea zeci de mii de euro, dupa ce creatiile lui au fost folosite fara drept de catre casa de discuri a rockerilor, anunta Stirile Pro Tv.

Mai exact, desenele au aparut pe copertile ultimelor doua albume. Artistul Bogdan Caruntu pretinde 40.000 de euro. Un sfert din aceasta suma ar fi daunele materiale, iar restul daunele morale.

Caruntu si avocatii sai spun din capul locului ca desenele care ii infatiseaza pe cei patru membri ai trupei Iris ar fi aparut fara accept pe albumele "4 motion" si "Integrala".

Mai mult, designerul spune ca le-ar fi atras atentia celor de la casa de discuri, care a produs cele doua albume, ca trebuie sa-i plateasca un pret corect pentru utilizarea creatiei.

Iar pentru ca negocierile au esuat, scandalul a ajuns la tribunal. La prima infatisare, avocatul casei de discuri Roton a sustinut ca desenele cu pricina ar fi in facute de altcineva.

Chiar daca a lipsit de la prima infatisare, Bogdan Caruntu insista ca el este autorul desenelor si ca poate sa dovedeasca oricand acest lucru.

Oficial, reclamantul a evitat sa ii cheme la bara pe artistii de la Iris. Si cum managerul trupei a anuntat ca in aceasta perioada Cristi Minculescu nu da interviuri au ramas sa poarte acest razboiul avocatul si directorul casei de discuri.

Cu alte cuvinte, la urmatoarea infatisare Bogdan Caruntu trebuie sa vina cu toate fisierele din calculator ca sa demonstreze ca el are dreptate si sunt ale lui desenele. Daca refuza, poate sa piarda procesul chiar inainte de a incepe.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: