Luna Amara protesteaza impotriva euro-parlamentarilor PDL

de Astaroth Priestess

Luna Amara protesteaza impotriva euro-parlamentarilor PDL

Formatia Luna Amara a emis un comunicat de presa in care si-a declarat pozitia vis-a-vis de ultimele decizii ale europaralamentarilor Cristian Preda, Elena Basescu, Petru Luhan, Traian Ungureanu si Iosif Matula.

Luna Amara: "Am luat cunostinta cu dezamagire de initiativa Dvs. de tip lobby corporatist in Parlamentul European, in favoarea unei companii miniere care doreste sa dezvolte un proiect minier ilegal, destructiv si cu conotatii penale in zona Rosia Montana. Aceasta este banala concluzie logica la care am ajuns citind propunerea Dvs. de a ELIMINA paragraful nr. 4 din textul final al rezolutiei Parlamentului "European Ban on use of cyanide mining technologies", paragraf redat mai jos:

"Calls on the Commission and on Member States not to support any mining projects that involve cyanide technology in the EU, directly or
indirectly, until the general ban is applicable, nor to support any such projects in third countries;
"

Suntem de parerea ca propunerea Dvs. de eliminare a acestei prevederi de importanta cheie din rezolutie nu este expresia preocuparilor Dvs. sincere si competente vizavi de pericolele mineritului pe baza de cianuri sau a problemelor ecologice si sociale cu care se confrunta zona Rosia Montana - probleme datorate in buna parte tocmai implicarii companiei RMGC la fata locului! - ci avem motive sa credem ca au fost avansate pentru satisfacerea interesului economic al respectivei firme. Or, ca si parlamentari obtineti venituri substantiale din banii nostri, ai contribuabililor pentru a reprezenta interesele alegatorilor si nu a unor societati comerciale controversate!

Cu convingerea ca amendamentele Dvs. nu vor obtine sprijinul colegilor Dvs. eurodeputati informati si integri din punct de vedere moral si civic, ramanem cu sincere urari de (mai) bine."



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: