Muzica de orice fel a fost interzisa in Iran

de Buvnitz

Muzica de orice fel a fost interzisa in Iran

Intr-o secunda de inconstienta sau nebunie, Ayatollah Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a interzis toata muzica in aceasta tara. Asadar nimeni nu are voie sa asculte, interpreteze sau sa difuzeze orice fel de muzica.

Reactia a venit in urma gestului unui tanar de 21 de ani care i-a spus lui Ali Khamenei ca are de gand sa invete sa cante la un instrument insa doar daca muzica nu intra in conflict cu valorile islamice.

'Desi muzica este permisa de legea islamica, promovarea si predarea acesteia nu este compatibila cu valorile sacre ale Republicii Islamice' declara Khamenei.

Nu este prima data cand Khamenei apeleaza la astfel de metode. La mijlocul anilor 90 acesta a interzis muzica astfel ca atat muzicicienii cat si vedetele din Iran au fost nevoite sa paraseasca tara. In 1997 restrictiile au fost anulate in urma unui decret emis de presedintele Mohammad Khatami.

Khomeini este dur criticat de poporul iranian pentru regimul dictatorial impus fapt pentru care se crede ca interzicerea muzicii are la baza eliminarea oricarei forme de manifestari (concerte, etc) unde publicul se poate aduna pentru a strica 'moarte dictatorului'.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: