Prima zi de Peninsula: Poze si vorbe la cald

de Buvnitz

Prima zi de Peninsula: Poze si vorbe la cald

Peninsula 2010 a debutat in forta joi pe mailul Muresului cu un set de trupe care sincer meritau o zi mai buna de festival decat joi.

Asta nu i-a oprit pe cei in jur de 10 mii de spectatori perzenti sa faca din showurile Felsziget-ului niste momente cu adevarat remarcabile. Evident, partea "cea mai grea" au facut-o cei de pe scena, asa ca am avut parte de probabil cel mai incendiar concert pe care l-am vazut anul acesta alaturi de nebunii (la propriu) de spanioli de la Ska-P, o explozie de pian cu tobe pe Hary Tavitian, 200 de inimosi cantand alaturi de KUMM la scena Kiss Fm si de un concert destul de dubios alaturi de Therapy?.

O galerie foto cu trupele participante in prima zi a festivalului Peninsula poate fi gasita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Peninsula 2010: Poze din prima zi

Si ca tot am zis Therapy? semnul de intrebare de la coada nu reprezinta o interogare: trupa a cantat foarte ciudat, cu un solist fara voce si un sunetist probabil fumat. Unul dntre cele mai slabe show-uri live de anul
acesta.

De ce n-or fi fost Ska-P headlineri nu inteleg. Infuzia de ska-punk cu voie buna si mesaj politic din show-ul spaniolilor i-a facut pe cei aproximativ 6-7000 de nebuni din fata scenei sa explodeze.

O zi plina la Peninsula ! Inca aveti vreme sa dati o fuga la Targu-Mures. In primul rand pentru muzica, apoi pentru atmosfera siapoi pentru mancarea ieftina, multa si buna!

Morrison

Poze Peninsula 2010: Poze din prima zi - Peninsula 2010: Poze din prima zi

Comunicatul organizatorilor: Cea de-a opta editie a Festivalului Peninsula a debutat cu un succes rasunator ieri, 26 august. Peninsularii, in numar de 11.000, au inspirat aerul festivalului, cel mai mare succes al zilei de debut dovedindu-se concertul celor de la Ska-P.

Dupa ce publicul a fost introdus in atmosfera muzicii ska de catre cei de la Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), madrilenii de la Ska-P i-au invaluit pe cei in jur de 7.000 de peninsulari prezenti la Weekend Main Stage intr-un spectacol al costumelor presarat cu mesajul politic deja bine cunoscut al formatiei. Programul de la Weekend Main Stage s-a incheiat cu recitalul trio-ului irlandez, Therapy? care prin sound-ul alternativ cu influente punk a reusit sa aduca petrecerea in toi dedicand finalul recitalului lor celor mai cunoscute hit-uri.

Weekend Main Stage nu a beneficiat de liniste pe parcursul noptii, deoarece Gorillaz Sound System s-a instalat aici pana tarziu in noapte pentru a putea pregati spectacolul de proiectii special cu care vor incanta peninsularii vineri seara.

Peninsularii au indragit deja din prima seara noua locatie a Festivalului Peninsula, Kiss Terrace unde poate cea mai placuta surpriza a fost furnizata publicului prin prezenta francezilor de la Babylon Circus, iar in acceasi nota de distractie a continuat lantul concertelor cu prezenta trupelor Kumm, Ganxsta Zolee es a Kartel respectiv a britanicilor Sub Focus. Pofta pentru petrecere a peninsularilor s-a pastrat constanta pana aproape la rasarit avandu-i pe Chris.Su si MC Agent pe post de paznici ai bunei dispozitii.

Freedom Muisc Arena, cortul de 1.500 mp dedicat muzicii electronice in cadrul festivalului, a gazduit aseara in fata unui public, care a umplut pana la refuz spatiul, atractia principala a serii, pe britanicul Mark Knight. De incalzirea publicului s-au ocupat DJ-ii Horace Dan D si Philipp Straub, care se pricep de minune la a dezlantui publicul prin beat-urile lor.

Ciuc Party Stage a gazduit vineri seara publicul de nisa al cunoscatorilor de jazz si blues. Maestrul Harry Tavitean alaturi de colegul sau percutionistul Cserey Csaba s-au ocupat de iubitorii de jazz fiind urmati , de starul international , Lajko Felix si de regele blues-ului maghiar, Deak Bill Gyula .

Joi a debutat si ultima atractie a sporturilor extreme de la Peninsula – catapulta, care va asigura doza de adrenalina necesara tuturor impatimitilor genului. Programele oferite de ONG-uri in cadrul Peninsula Park au avut si ele succes, iar la Punctul Verde amenajat de EcoRom cele mai cautate au fost tricourile, pe care peninsularii le-au primit in schimbul unor deseuri de ambalaje reciclabile, respectiv pahare goale de bere si PET-uri.

Vineri oferta muzicala a Festivalului Peninsula consta in trupe romanesti, maghiare si internationale, precum si DJ-i care mixeaza in cele mai cunsocute cluburi din lume.

Pe Weekend Main Stage urca vineri, de la ora 17, Directia 5, urmati de cei de la Quimby (HU), dupa care finlandezii de la The Rasmus vor aduce aminte celor prezenti de ce au atras un public de peste 10.000 de persoane ultima oara cand au venit pe malul Muresului.

Din proba de sunet a baietilor de la Gorillaz Sound System ne-am dat seama ca show-ul lor de la ora 23 va atrage Peninsula la dans!

Freedom Music Arena il aduce azi la masa de mixaj pe olandez Fedde le Grand – concurent fruntas pentru titlul de cel mai bun DJ al lumii –, dupa care Suie Paparude urca pe scena si – pariul nostru – vor reveni, la cererea petrecaretilor, cel putin o data.

Preferatul publicului de la Terasa, de anul trecut, revine anul acesta la Peninsula, tot la Terasa Kiss – Parov Stelar and band urca pe scena la 18.30, dupa care la miezul noptii e timpul pentru maestrii britanici ai dubstep-ului, Nero. Nici setul celor de la Dom&Roland, alaturi de Klute si MC Stamina nu este de ratat.
La Ciuc Party Stage incepem la 17.30 cu Ultimul Rand si continuam cu Pokolgep (HU), Compact (RO) si Charlie (HU).

Pe parcursul zilei ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, va fi prezent la Punctul Verde la EcoRom, iar Dub FX va fi atractia principala de la Ceasul Floral, in centrul municipiului Targu Mures, incepand cu ora 15.30.
Doamna secretar de stat Doina Melinte, presedintele Autoritatii de Sport si Tineret, i-a incurajat pe tinerii care au participat vineri la amiaza la activitatile sportive ale Peninsulei.

Tot vineri a inceput si Festivalul de umor port.ro, iar programale culturale au inceput sa atraga si ele public.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: