Recoil pentru prima oara in Romania

de Buvnitz

Recoil pentru prima oara in Romania

One Event prezinta in premiera absoluta in Romania un eveniment de exceptie:

Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall. Evenimentul va avea loc in data de 2 aprilie 2010 in Bucuresti la FRONT | The ARK din Calea Rahovei 196A.

Recoil, proiectul lui Alan Wilder, fost membru Depeche Mode, a luat fiinta in 1986 cu EP-ul “1+2” si mai apoi cu mini-albumul ‘Hydrology’. Aceste inregistrari Recoil il remarca pe Alan Wilder ca fiind un exceptional sounddesigner si deschizator de drumuri in arta sampling-ului modern. Dupa imensul succes al trupei Depeche Mode cu albumul ‘Violator’ la care Alan aduce o contributie majora, fiind considerat ‘directorul muzical’ al trupei, revine la proiectul sau personal pentru a inregistra si produce ‘Bloodline’.

Pentru acest material, Alan invita pentru prima data artisti importanti pentru a prelua partile vocale ale unor piese si pentru a scrie versurile, printre acestia numarandu-se Moby, Toni Hallyday (Curve) sau Douglas McCarthy (Nitzer Ebb), lansand primul single din cariera sa, ‘Faith Healer’. Intre 1992 si 1993 Alan isi reia atributiile in Depeche Mode pentru a inregistra ‘Song Of Faith And Devotion’, album ce se va bucura de un imens succes, ocupand pozitii inalte in topurile din intreaga lume. Desi Depeche Mode se afla la apogeu, in iunie 1995, dupa 14 ani petrecuti intruna dintre cele mai importante trupe din Marea Britanie, Alan Wilder ia decizia foarte dificila, dar inevitabila, de parasi definitiv Depeche Mode.

Fara alte obligatii, Alan incepe lucrul la un nou material in studioul personal, lansand in 1997 ‘Unsound Methods’, un album complex cu o puternica tenta cinematografica, la confluenta intre gospel si electro. Anul 2000 aduce pe piata albumul Recoil cu numarul patru, intitulat ‘Liquid’, la care Alan decide sa colaboreze cu deja consacrata Diamanda Galas, cu trupa de gospel The Golden Jubilee Quartet si cu o serie de poeti si scriitori, in ideea de a duce Recoil catre noi universuri.

Intreaga presa muzicala internationala intampina ‘Liquid’ cu entuziasm si critici elogioase culminand cu acordarea lui Alan a premiului prestigioasei Academii Charles Cros pentru anul 2000. Dupa o pauza de sapte ani in care Alan se dedica vietii de familie, apare in anul 2007 ‘subHuman’, find considerat de catre artist o miscare spre o directie muzicala putin diferita fata de albumele precedente. Patina bluesgospel- soul ii apartine de aceasta data bluesman-ului de Lousiana, Joe Richardson care in tandem cu Carla Trevaskis aduc un sound inradacinat adanc in blues-ul traditional, cu un puternic trademark Recoil. Pentru anul 2010, Alan Wilder decide sa lanseze prima colectie ‘best of’ din intreaga sa cariera solo ‘impachetata’ sugestiv sub titlul ‘Selected’.

Albumul Recoil ‘Selected’ se va lansa in primava acestui an la casa MUTE si il va aduce pe Alan intr-un nou turneu de promovare, pentru prima oara dupa plecarea sa din Depeche Mode. “Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall” este primul turneu de promovare din istoria trupei si va cuprinde date in intreaga Europa incluzand o escala la Bucuresti pe data de 2 aprilie.
Biletele pentru Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour cu Alan

Wilder & Paul Kendall costa 75 RON si vor fi disponibile incepand cu data de 22 ianuarie 2010 online la MyTicket.ro, TicketPoint.ro si in reteaua Diverta, magazinele Muzica, Off The Record, The Kitchen si din FRONT | The ARK. Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall din 2 aprilie 2010 este produs de One Event.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: